Kesäiltoihin sopivaa bluesahtavaa hard rockia Englannista – arviossa The Treatmentin ”Waiting For Good Luck”

on Englannista ponnistava bluesahtavaa hard rockia soittava yhtye. Tällä poppoolla on takanaan jo kolmetoistavuotinen ura, kaksi EP:tä ja neljä täysipitkää, ja nyt julkaistu ”Waiting For Good Luck” on yhtyeen viides. Jos yhtään AC/DC-tyylinen metelöinti blues-twistillä hivelee korvia, suosittelen tutustumaan tämän yhtyeen tuotantoon esimerkiksi tällä kertaa arviossa olevan ”Waiting For Good Luck” -albumin kautta.

”Waiting For Good Luckin” ensimmäisenä kappaleena kuullaan ”Rat Race”, joka todistaa, että tänne on tultu rokkaamaan. ”Rat Race” nimittäin lähtee aika rivakasti käyntiin. Kuitenkin jo tämän ensimmäisen kappaleen kohdalla voi ennustaa, mitä koko albumi pitää sisällään – aika perusrokkia. Seuraavana kuullaan ”Take It or Leave It”, joka pistää pari astetta paremmaksi kuin avausraita. Laulajan äänessä on kuultavissa pieniä Bon Scott -viboja, mikä varmasti miellyttää AC/DC-faneja suunnattomasti.

Raidalla kolme on ”Lightning in a Bottle” -niminen kappale. Siististä nimestään huolimatta kyseessä on aikamoinen lässähdys. Tämä kantrivivahteinen kappale haiskahtaa aivan täytebiisiltä, johon on ängetty kliseitä enemmän kuin tarpeeksi. Onneksi seuraavana kuultavassa ”Vampressissa” raskaat riffit mylläävät prätkärokin lailla, ja edellisen kantrin katkuisen vedon jälkeen raskaampi rokki onkin itse asiassa ihan mukavaa kuunneltavaa.

Bluesin ystäville suosittelen ”Eyes on You” -kappaletta, joka onnistuu välittämään jamittelusessioiden rentouden kuulijalle. Tällaista kelpaisi kuunnella enemmänkin jossain kuppilassa; kuitenkaan mitään stadion-tason matskua tämä ei edusta. Samalla blues-teemalla jatketaan myös ”No Way Home” -kappaleessa.

Devil in Detail” edustaa enemmän hard rockia kuin bluesia, vaikka bluesin elementit pyörivät luonnollisesti taustalla. Tässä kappaleessa etenkin rumpujen sisääntulo on jotain aivan uskomatonta! Seuraaavana kuultavan ”Tough Kidin” intro antaa osviittaa siitä, että nyt saattaisi tulla albumin rauhallisin kappale. Näin ei kuitenkaan ole, vaan samanmoinen AC/DC-mainen meno jatkuu. ”Tough Kidin” perusteella triangeli on ilmeisesti uusi lehmänkello. Hieman tulee kouluvibat, kun triangeli soi kouluesityksien lailla vain tietyssä kohtaa kertsiä ja alkaa yllättäen ja loppuu kuin seinään.

Hold Fire” ei onneksi sisällä triangelia. ”Waiting For Good Luckilla” ei oikein mikään biisi heti ensimmäisillä kuuntelukerroilla noussut muiden yläpuolelle, mutta tämä ja ”Vampress” olivat jo lähellä. Myös ”Barman” vaikuttaa omalla haikeudellaan kuuntelijaan, ja ”Let’s Make Money” häkellyttää biisin loppupuolella kuullulla tilutuksella.

Yllättävän nopeasti on 11 biisiä kahlattu ja ollaankin viimeisen kappaleen kohdalla. ”Wrong Waylla” on kunnia päättää tämä albumi, ja se on kuin tehty päättämään ”Waiting For Good Luck”.

”Waiting For Good Luck” sisältää ihan menevää perusrokkia, jota voi kuunnella taustameluna. Mitään syvempää ei siis tämä albumi tarjoa kuulijalleen. Muutamia pieniä kömmähdyksiä, kuten ”Tough Kidin” triangelifarssi tai ”Lightning in a Bottle”, kyllä löytyy, mutta muuten ”Waiting For Good Luck” on varsin tasapaksuinen albumi – tällä kertaa hyvässä mielessä. Eiköhän tätä tule jammailtua aurinkoa ottaessa tänä kesänä muutamaankin otteeseen.

7/10

Kappalelista:
1. Rat Race
2. Take It or Leave It
3. Lightning in a Bottle
4. Vampress
5. Eyes on You
6. No Way Home
7. Devil in the Detail
8. Tough Kid
9. Hold Fire
10. Barman
11. Let Make Money
12. Wrong Way

The Treatment Facebookissa

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua