Kesäinen “Slasher” toimii mukavana välietappina täyspitkien albumien välissä -arvostelussa Omnium Gatherumin “Slasher”-EP

Kirjoittanut Tia Salmela - 2.6.2023

Kotimainen Omnium Gatherum on albumien julkaisuissaan pitänyt yllä reipasta tahtia puskien ulos parin kolmen vuoden välein uutta pitkäsoittoa. Edellisen albumin “Originin” julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi kaksi vuotta, joten pieni maistiainen eli EP onkin tarpeen. “Slasher” on myös ensimmäinen Omnium Gatherumin tuotos, jolla soittaa uusi kitaristi Nick Cordlen, joka liitettiin viime kesänä osaksi yhtyettä. Pari keikkaa tältä kokoonpanolta todistaneena voin vain todeta, että bändi teki kyllä oikean rekrypäätöksen. 

EP käynnistetään vahvasti nimikkokappaleella “Slasherilla”, joka edustaa varsin tuttua ja turvallista Omnium Gatherumia. Mielestäni Omnium Gatherum hallitsee upeasti melodioiden yhdistämisen raskaaseen jynttäykseen ja se onkin varmasti yksi syy siihen, miksi Omnium Gatherum kuulostaa aivan Omnium Gatherumilta. Kuitenkin tässä kappaleessa niitä melodiapalasia joutuu odottamaan kappaleen puoleenväliin asti. Vaikka tilutusta kyllä löytyy, kappale jää kokonaisuutena hieman ilmaan.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Raidalla kaksi on Flashdance-elokuvasta tutun “Maniac”-kappaleen cover-versio luonnollisesti OG-twistillä varustettuna. Juuri ehkä jotain tämäntyylistä coveria voisi tältä yhtyeeltä odottaakin, mutta silti “Maniac” cover-valintana tuli aivan puskista – ja jollain erittäin kierolla tavalla “Maniac” sopii Omnium Gatherumille. Tätä luultavasti tullaan kuulemaan kesän keikoilla.

“Sacred” tarjoaa iskevän aloituksen kera erittäin tiukkaa suorittamista. Tässä on juuri sitä kaipaamaani melodisuutta, joka uupui “Slasher”-kappaleesta. Muutenkin “Sacred” on todella positiivinen yllätys ja jättää kyllä “Slasherin” täysin varjoonsa. Samainen melodisuus jatkuu myös EP:n viimeistelevässä kappaleessa, aivan ihanassa “Lovelornissa”, joka saa kuuntelijan janoamaan lisää uutta materiaalia. Neljä kappaletta on aivan liian vähän!

“Slasher” käynnistyy hieman hitaanpuoleisesti, mutta ensimmäisen raidan puolivälin jälkeen tunnelma alkaa jo olemaan katossa. “Maniac” ja “Sacred” tarjoavat kesäistä bilemeininkiä, kun taas “Slasher” ja “Lovelorn” tarjoavat tutumpaa puolta. Kaiken kaikkiaan “Slasher” on kyllä ihan mukava välipala, mutta uutta pitkäsoittoa odotellessa! 

Kappalelista:

1. Slasher

2. Maniac (cover)

3. Sacred

4. Lovelorn

Omnium Gatherumin kotisivut

Omnium Gatherum Facebookissa

Kirjoittanut: Tia Salmela

Luetuimmat

Uusimmat