Kesäkuukausina uutta ruotsalaista metallia: Arch Enemy, Soilwork ja Amon Amarth julkaisevat uudet levyt

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 30.6.2022

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Kesäkuukausina uutuuslevyjä ei yleensä julkaista kovinkaan paljon, mutta joitain helmiä riittää kyllä tänä vuonna myös heinä-elokuun julkaisuun.

Municipal Waste – Elecrtified Brain

Heinäkuu aloitetaan heti vauhdikkaasti, kun 1.7. myyntiin tempaistaan yhdysvaltalaista thrash/ cross-overia Municipal Wasten muodossa. Tämäkin yhtye on aivan huomaamatta ylittänyt urallaan jo 20 vuoden rajapyykin, ja nyt ilmestyvä levy on bändin seitsemäs studiolevy. Joten mosh pit pystyyn heinäpellolle!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Blind Channel – Lifestyles of Sick & Dangerous

Viimeistään euroviisuvedollaan suurelle yleisölle tutuksi noussut Blind Channel on pitkin kevättä antanut paloja uudesta levystään kuultavaksi sinkkuina. Hurjaa keikkatahtia pitävä bändi saa kesän aikana varmasti soittaa myös näitä uutuuslevyn kappaleita monien festareiden lavoilla.

Mantar – Pain is Forever and This is the End

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Saksalainen sludge-kaksikko Mantar on totuttu tuntemaan hypnoottisista keikkapläjäyksistään, ja nyt keskellä kesää bändi tuuttaa tulille uransa neljännen täyspitkän, joka on samalla yhtyeen ensimmäinen Metal Blade Recordsille tehty levytys. Kuultavaksi jää, kuinka tämä toimii heinäkuun helteissä.

Imperial Triumphant – Spirit of Ecstasy

Yhdysvaltalainen avantgardistista black metalia teknisillä vivahteilla musisoiva Imperial Triumphant on hyvin omankuuloisensa bändi. Sen musiikista on löydettävissä monia metallimaailman genrejä, avant garden häröilyä ja miksei jopa viitteitä jazzistakin. Tällainen kokonaisuus voi kuulostaa paperilta käsittämättömältä sekameteliltä, mutta korvat sanovat jotain aivan muuta. Kuuntele vaikka itse heinäkuun lopulla ilmestyvän bändin viidennen levyn muodossa.

Krisiun – Mortem Solis

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Heinäkuun uutuusjulkaisujen joukkoon ehtii mukaan vielä brasilialainen veljestrio Krisiun, joka on tuttu erityisen tiukoista live-rykäisyistään. Luvassa on kymmenen biisin verran äärimmäisen tiukkaa death metalia, jonka tahdissa niskat takuulla lähtevät nytkymään.

Soulfly – Totem

Soulfly tunnetaan luonnollisestikin parhaiten “Max Cavaleran bändinä”. Tämä 25 vuoden ikää hipova groovaava metalliyhtye suoltaa ulos elokuun ensimmäisellä viikolla Nuclear Blastin avustuksella uutuuslevynsä, jonka myötä studiolevyjen määrässä mennään jo kymmenen paremmalle puolelle. Vierailijana levyllä kuullaan Obituaryn John Tardya.

Amon Amarth – The Great Heathen Army

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ruotsalainen viikinkikuvastoon tiukasti nojaava Amon Amarth lupailee, että sen elokuun alussa ilmestyvä uutuuslevy on bändin raskainta materiaalia – melodioita kuitenkaan unohtamatta. Yhtyeen pari viimeisintä levytystä ovat olleen jonkinmoisia notkahduksia, mutta ehkäpä tämän myötä päästään taas jaloilleen.

Arch Enemy – Deceivers

Arch Enemyn levyn piti alun perin ilmestyä jo heinäkuun puolella, mutta nyt sen julkaisua on siirretty muutamalla viikolla ja bändin uutta melo-deathiä saadaan tulille 12. elokuuta. Bändi kiertää elokuussa useilla Euroopan festareilla, joten uutta materiaalia on varmasti mahdollista kuulla näillä festarikeikoilla.

Five Finger Death Punch – AfterLife

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Käsittämättömän kovaa suosiota nauttiva Five Finger Death Punch julkaisee seuraavan levynsä elokuun puolivälin jälkeen. Ei tarvitse kovin tarkkaa kristallipalloa ennustaakseen, että tässä tulee varmasti olemaan yksi radioitten soittolistojen voittaja levyn ilmestymisen jälkeen.

Soilwork – Övergivenheten

Ja lisää ruotsalaista uutuusmetallia! Etelä-Ruotsista on kuulunut kummia jo lähes 40 vuoden ajan. Levyjäkin Soilwork on julkaissut niin paljon, ettei matematiikan lyhyt oppimäärä meinaa riittää niiden laskemiseen. Nämä melodisen metallin veteraanit eivät kuitenkaan osoita väsymisen merkkejä.

Machine Head – Of Kingdom and Crown

Elokuun lopulla saadaan kuultavaksi Machine Headiltä varsinainen järkäle: “Of Kingdom and Crown” on futuristiselle joutomaalle sijoittuva konseptialbumi, joka sisältää 13 kappaletta. Biisien sanoitukset kertovat kahden henkilön yhteen nivoutuvaa tarinaa. Levyn tarina on saanut inspiraationsa japanilaisesta anime-sarjasta, jota Robb Flynnin teinipojat seuraavat.

Luetuimmat

Uusimmat