Kesäkuun uutuuslevyt vilisevät klassikoita: Helloweenilta, Pestilenceltä ja Flotsam and Jetsamilta uutta musiikkia

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.5.2021

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Kesäkuussakaan ei taida vielä kovasti päästä nauttimaan festareista, joten ikävää voi hälventää uudella levymusiikilla.

Flotsam and Jetsam – Blood in the Water

Kesäkuun uutuusjuhlan saa luvan aloittaa vanhan liiton tekijä Flotsam and Jetsam, joka on 40-vuotisen uransa aikana ehtinyt muutaman muunkin levyn jo maailmalle suoltaa. Tässähän äityy ihan nostalgiseksi, kun muistelee, miten loppuun tulikaan 80-luvun lopulla kulutettua “Doomsday for Deceiver” – ja “No Place for Disgrace” -kasetit. Bändi on ollut tahdissaan hyvin tasainen, koska uutta musiikkia on tarjoiltu aina parin vuoden välein. 4. kesäkuuta näin käy jälleen.

Red Fang – Arrows

Jenkkiläinen stoner rock -yhtye Red Fang on ennättänyt jo neljännen studiolevynsä kohdalle. Mihin nämä vuoden oikein vierivätkään? Bändi on kertonut, että levy valmistui alun perin jo loppuvuodesta 2019, mutta vasta nyt se vihdoin saadaan suuren yleisön näppeihin. Tuttuja fiboja löytyy ainakin ennakkoon julkaistuista biiseistä.

Desaster – Churches without Saints

Saksalaista black/thrashiä tarjoillaan kesäkuun alussa. Bändin julkaisulista on noin kilometrin mittainen – onhan porukka ollut kasassakin alun alkaen jo 1980-luvun lopusta asti. Ja miksipä sitä ei hyvää metallia kuuntelisi vieläkin. Katsotaan siis, pitääkö Desaster tason entisellään. Vauhtia tältäkään levyltä tuskin puuttuu.

Rise Against – Nowhere Generation

Otetaanpa kuunteluun välillä myös Amerikan punkia, tällä kertaa Rise Againstin muodossa. Tämän kevään valmistujaisia on hyvä juhlistaa 4.6. tennarit heiluen tämän pitkän linjan bändin tahdissa.

Hail Conjurer – Hail & Fire

Kotimainen yhden miehen black metal -akti Hail Conjurer on hyvin omanlaisensa yhtye. “Hail & Fire” on miehen neljäs julkaisu tämän nimen alla ja julkaisijana toimii helsinkiläinen Bestial Burst, jonka bändikattaus on vähintäänkin mielenkiintoinen.

Helloween – Helloween

Power metalin ystäville nousee kesäkuussa varmasti leveä hymy kasvoille, koska saksalainen alan jättiläinen Helloween julkaisee bändin nimeä kantavan levyn. Uutuusalbumilla kuullaan kolmea eri vokalistia, koska jo joitain vuosia sitten paluun tehneet Michael Kiske ja Kai Hansen ovat mukana myös tällä levyllä.

Timo Tolkki’s Avalon – The Enigma Birth

Lisää power metalia kesään tarjoilee myös Timo Tolkki Avalon-bändeineen. Kokoonpano on päässyt jo neljänteen levyynsä. Entiseen tapaan levylle on kerätty iso kattaus vierailevia vokalisteja, esimerkiksi Unleashed the Archerista tuttu Brittney Hayes. 

Wormwood – Arkivet

Mikäpä sopisi paremmin tahdittamaan lähestyvää keskikesän juhlaa kuin ruotsalainen melodinen black metal! Wormwood on jäänyt ehkä hiukan isompien genren nimien varjoon, mutta ehkäpä tämä bändin kolmoslevy nostaa sen divarista ylöspäin?

Fear Factory – Aggression Continuum

Juhannusmusiikiksi tarjolla olisi myös jenkkiläistä industrial-klassikkoa Fear Factoryn muodossa. Bändi on lähimenneisyydessä käynyt läpi pientä draamaakin, joten tulevaisuudessa bändi tullaan näkemään hiukan uudistuneessa kokoonpanossa. Tässä kuitenkin vielä groovaavaa metallia Burton C. Bellin vokalisoimana.

Pestilence – Exitivm

Lisää legendoja saadaan levylautasella vielä kesäkuun loppupuolella, kun hollantilainen Pestilence julkaisee kolmen vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia. Itse haikailen ehkä hiukan bändin alkuaikojen thrash ja death metalin perään, mutta progressiivinen ilmaisu varmasti sopii monelle.