Kesäkuussa kuullaan uutta Saoria, Belphegoria ja Kreatoria

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.5.2022

Battlelore – The Return of the Shadows

Lappeenrantalainen Battlelore julkaisee paluulevynsä heti kesäkuun alkupuolella. Edellinen eteläsavolaista sinfonista metallia esittelevä levy on vuodelta 2011, minkä jälkeen bändi ilmoitti siirtyvänsä manan majoille – vain palatakseen vuonna 2016. Ainakin ensimmäinen videojulkaisu levyltä antaa uumoilla, että edelleen kuljetaan fantasiamaailmoissa. 

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Origin – Chaosmos

Tätä brutaalia – mutta ah, niin maittavaa – death metalia on taottu jo 1990-luvun loppupuolelta asti. Jenkkibändi Origin on ehtinyt jo kahdeksanteen levyynsä saakka. Videonakin julkaistu levyn nimibiisi näyttää, että teknisyydestä ei ole tingitty ja meininki on oikein rapsakkaa. Vallan mielelläni menisin todistamaan uuden levyn materiaalia myös livenä, jos sellainen mahdollisuus tänne lähistölle suotaisiin.

Temple of Void – Summoning the Slayer

Mikäpä olisi kesäkuun aurinkoon parempaa taustamuusiikkia kuin yhdysvaltalainen death/doom metal. Temple of Void saattaa ilmoille tällöin neljännen studiolevynsä. Bändi on kertonut käyttäneensä covid-ajan erittäin aktiivisesti tämän levyn kirjoittamiseen. Eiköhän tämä kuulu myös lopputuloksessa.

Kreator – Hate über Alles

Jo nelisenkymmentä vuotta operoinut saksalaisen thrash metalin yksi suurista ei osoita väsymisen merkkejä. Viimeisten parin vuoden tapahtumat ovat varmasti antaneet Mille Petrozzalle paljon uutta materiaalia biisien aihioiksi. 10. kesäkuuta kuullaan, lähtevätkö thrash-kiljahdukset Kreatorilta entiseen tyyliin. Bändin on mahdollisuus nähdä kesän aikana parillakin Suomen festarilla, joten uuden levyn biisejä voi ihan varmasti todistaa tuoreeltaan myös livenä.

Michael Monroe – I Live Too Fast to Die Young

Pian 60-vuotisjuhliaan viettävä Duracel-pupu Michael Monroe julkaisee myös uutta musiikkia alkukesästä. Glam rockin saralla kovia kannuksia ansainnut Monroe ei näytä väsyvän koskaan, vaan jalka nousee yhä korkealle ja rokki raikaa vauhdikkaasti.

Alestorm – Seventh Rum of a Seventh Rum

Juhannuskokon ympärillä voi kirmailla uuden piraattimetallin tahtiin, kun Alestorm iloittelee uudella romminkatkuisella levyllään. Tämän tahdissa ei tarvitse varmaan vieläkään murjottaa, jos vain tällainen kosketinvetoinen, merirosvoteemainen metalli uppoaa omaan makuun. 

Belphegor – The Devils

Itävaltalaisen Belphegorin uusi levy on yksi niistä, jota itse odotan hiukan pelonsekaisin tuntein. Näin jossakin vaiheessa studiovideon, jonka perusteella vaikutti, ettei kitaristi-vokalisti Helmuth Lehnerin ääni oikein enää kanna. Nähtäväksi jää, mitä studiovelho Jens Bogren on Belphegorin kanssa saanut aikaiseksi.

Khold – Svartsyn

Oslolainen, pimeyttä hengittävä Khold on ollut hyvin hiljakseen julkaisurintamalla. Edellisestä, loistavasta “Til Endes” -levystä on ehtinyt vierähtää jo lähes kahdeksan vuotta. Ehkäpä Tulus on pitänyt osan miehistöstä sen verran kiireisenä, ettei Kholdille ole riittänyt aikaa. Mutta vihdoin kesäkuun loppupuolella levylautaselle saadaan uutta Kholdia, jota ainakin itse odotan suurella innolla.

Porcupine Tree – Closure / Continuation

Nämä brittiläiset proge-hemmot ovat olleet hyvin hiljakseen noin 12 vuotta – siis ainakin levytysrintamalla. En siis ihmettele, että tätä julkaisua monet odottelevat käsiään yhteen hieroskellen.

Saor – Origins

Folkia vai black metalia? Siinäpä kysymys, joka voidaan hyvin esittää Saorin kohdalla. Perinnesoitinten värittämä metallibändi jakaa yleensä kovasti mielipiteitä, mutta se tosiasia ei tästä miksikään muutu, että kesäkuun loppupuolella Saorilta ilmestyy uusi levy. Jokainen voi päättää itse, mihin lokeroon tämän voisi asettaa.

Luetuimmat

Uusimmat