Kesän aikana kuultavaksi uutuudet mm. Hakenilta ja Bury Tomorrow’lta

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.5.2020

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Kesä ei tunnetusti ole kovin aktiivista uusien levyjen julkaisuaikaa, mutta muutamia mielenkiintoisia uutuuksia on kuitenkin tulossa kuunteluun. Korona-aika on vaikuttanut myös niin, että monien keväällä julkaistavaksi suunniteltujen levyjen julkaisu on siirtynyt kesään. Sehän käy, koska festareillekaan ei tänä kesänä pääse.

Haken – Virus

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Lontoolaista progressiivista metallia tarjoilee kesäkuun alussa Haken, jota on ehditty viime vuosina kehaista useammassakin yhteydessä. Proge-metallia uudella otteella on siis luvassa levyllisen verran kesäkuun alussa. “Virus” on temaattinen jatko-osa bändin edelliselle “Vector”-levylle.

Lamb of God – Lamb of God 

Tässäpä levy, jota varmasti odotetaan suurella mielenkiinnolla. Mitä on Randy Blythellä tällä kertaa sanottavanaan? Yhtyeen nimikkolevyn piti alun perin ilmestyä jo toukokuussa, mutta koronavirus tuli ja vaikutti tähänkin julkaisupäivään. Mutta 19. kesäkuuta saamme tämän viimein kuultavaksemme.

Protest the Hero – Palimpsest

Myös teknistä proge-metallia Kanadasta saadaan kesäkuussa kuunteluun, kun Protest the Hero julkaisee neljännen studioalbuminsa. Levyä on työstetty pitkään ja hartaasti – eikä aivan ongelmittakaan. Edellisen täyspitkän bändi julkaisi vuonna 2013; neljä vuotta sitten puolestaan kuultavaksi saatiin EP, joten kyllähän uuden musiikin aikakin jo koronakesänä 2020 on.

Re-Armed – Ignis Aeternum

Keravalainen Re-Armed on varmasti monelle tuttu, koska bändiin on törmännyt keikoilla yllättävänkin usein. Kesäkuun alkupäivinä yhtye tuuppaa neljännen levynsä ulos, joten olisikohan aika jo ottaa porukka kuunteluun levyltäkin.

AlNamrood – Wala’at

Saudi-Arabia ei ole ihan kaikista yleisin metallimaa, mutta niin vain sieltäkin saadaan kesän alussa kuultavaksi uutta black metalia folk-sävytteillä. AlNamrood on jo saavuttanut tietynlaisen kulttimaineen – eikä vähiten kotimaansa takia. Mutta yhtye kannattaa ottaa kuunteluun myös musiikin takia! Levytyskannassakin se on pysynyt hyvin aktiivisena.

Purtenance – Buried Incarnation

Purtenance on nimetty suomalaiseksi “death metal -veteraaniksi”, koska syntyhetkensä se koki 1980-luvun puolella ja debyyttilevykin saatiin pihalle jo vuonna 1992. Paluun yhtye teki 2010-luvulla nukuttuaan sikeää unta vuodet 1992 – 2012. Kesäkuun loppupuolella julkaistaan kolmas paluunjälkeinen levy, jolla kuullaan ensimmäistä kertaa myös vuodesta 2018 mukana ollutta vokalistia. Ehtaa tiukkaa death metalia on luvassa yhä.

Bury Tomorrow – Cannibal 

Brittiläinen metalcore-yhtye Bury Tomorrow on hivuttautunut vähitellen genrensä suosittujen joukkoon. Vuonna 2018 ilmestynyt edellinen levy laittoi kunnolla tuulta tämän bändin siipien alle. Uusin tuotos oli alun perin tarkoitus julkaista jo huhtikuussa, mutta koronaviruksen takia julkaisua lykättiin kesään. Nyt heinäkuussa vihdoin kuullaan, jatkaako “Cannibal”-levy yhtyeen nousujohteista uraa.

Dark Sarah – Grim

Helsinkiläinen Dark Sarah pääsee näyttämään osaamistaan keskellä kesää jo neljännellä levyllään. Luvassa on jälleen konseptialbumi, joka aloittaa uuden tarinan Luna-nimisestä hahmosta. Tämä maistuu varmasti sinfonisen metallin ystäville.

Ensiferum – Thalassic

Oma folk metalin vientituotteemme Ensiferum on kaikessa hiljaisuudessa saattanut uutta musiikkia jo siihen tilaan, että heinäkuussa yhtyeeltä ilmestyy kahdeksas studioalbumi. Taisteluhenkeä nostatetaan jo ensimmäisellä singlellä “Rum, Women, Victory”, joka esittelee levyn merellisen teeman. 

Domination Black – Judgement IV

Kotkasta ponnistava Domination Black on ollut yllättävänkin hiljakseen viimeiset vuodet. Nyt kuitenkin tuli ainakin itselleni hiukan puun takaa uutinen, että bändi julkaisee uuden levyn heinäkuun puolivälissä. Ensimmäisen singlen perusteella luvassa on jälleen tuttua melodista goottimenoa. 

Primal Fear – Metal Commando

Mikäpä toisi kesäpäiviin parempaa boostia kuin saksalainen power metal. Primal Fear on julkaisuissa jo kymmenen paremmalla puolella, eikä vauhti tunnu hiipuvan yhtään.

Mantar – Grungetown Hooligans II

Tuska-festareitten jälkipyykeissä olen saanut kuunnella useammalta taholta hehkutusta tästä sludge-duosta, johon itsekin olen törmännyt ulkomaan festareilla. Kaksikko on ollut myös julkaisupuolella tuottelias, ja sen kahdeksanvuotisen historian aikana levyjä on suollettu ulos kahden vuoden välein. Heinäkuussa luvassa on levy, jolla kuullaan varmasti mielenkiintoisia covereita.

Luetuimmat

Uusimmat