Kesän loppusuoran lasketteluun: elokuu tuo tullessaan Sinsaenumia, Doroa, Alice in Chainsia ja Steve’n’Seagullsia

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa. Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa. Mietitkö, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Tässä muutamia tärppejä elokuun julkaisuista ennen kuin syksyn musaryminät alkavat kunnolla.

– Apocalypse

Perinteisen hevin ystäville on tarjolla herkkua, kun Primal Fear julkaisee uutukaisensa. Levyltä lohkaistut sinkut ”Hounds of Justice” ja ”King of Madness” lupailevat ammattimaista ja takuuvarmaa kamaa. Ralf Scheepers jätti aikoinaan silloisen bändinsä Gamma Rayn pyrkiäkseen Judas Priestin riveihin. Hän ei päässyt, ja se lienee ollut hyvä ratkaisu kaikkien kannalta. Nyt saadaan ”Apocalypse”.

– Repulsion for Humanity

Slipknotin entisen rumpalin Joey Jordisonin poppoo Sinsaenum julkaisee pian toisen pitkäsoittonsa ja junttaa ennakkomaistiaisten perusteella vakuuttavasti tiukkaa, tummasävyistä kuolemametalliaan. Bändin tuotannon ehtii hyvin napata haltuun ennen lokakuisia Suomen-keikkoja.

– Forever Warriors, Forever United

Saksalainen metallikuningatar julkaisee elokuussa tuplalevyn. Edellisestä pitkäsoitosta on vierähtänyt jo muutama vuosi, mutta meininki ei ole muuttunut mihinkään. ”All for Metal” -kappale julistaa varsin yksiselitteisesti, mistä on kyse. Tykkääjät tykkäävät, ja muut eivät niinkään.

– By Hook or by Crook

Norjalainen Shotgun Rodeo julkaisee elokuussa kakkoslevynsä, ja ryhmän nopea ja raskas rock vakuuttaa edelleen. Tämä tuskin on sitä, mitä Norjasta yleensä odottaa, mutta albumille kannattaa antaa tilaisuus.

– The Burning Cold

Yksi suomalaisen melodeathin merkkipaaluista on taas täällä. Vuonna 1996 perustettu bändi osaa sen edelleen: nopeaa, teknistä ja kuulasta menoa, joka maalailee hienoja maisemia kuulijan eteen. Soittamisen ilo välittyy, vaikka musa onkin rankkaa. Tämä parin vuoden takaista ”Grey Heavensia” (2016) seuraava uutuus piristää vallan kovasti.

– Dissolution

Kokeilevan rockin lupaus The Pineapple Thief julkaisee toisen pitkäsoittonsa. Maistiaiseksi tarjoiltu biisi ”Far Below” kertoo bändin mukaan hyvin, mistä bändissä on kyse. Mukana on myös King Crimsonista ja Porcupine Treesta tunnettu rumpuvirtuoosi Gavin Harrison.

– Rainier Fog

Seattlen grungesuuruus tulee taas, ja tuntuma juuriin on vahva. Elokuussa julkaistava uusi levy on bändin ensimmäinen Seattlessa nauhoitettu albumi kahteenkymmeneen vuoteen. Eikä se kuulosta pahalta sinkuksi lohkaistun ”So Far Under” -kappaleen perusteella.

Steve’n’Seagulls – Grainsville

Suomalainen bluegrass-versioita tunnetuista hard rock- ja metallikappaleista tykittelevä Steve’n’Seagulls on niittänyt maailmanlaajuista mainetta. Bändin edellinen levy ”Farm Machine” sijoittui Yhdysvalloissa ensimmäisellä listaviikollaan Billboard Bluegrass -albumilistalla kolmannelle sijalle. Nyt luvassa on taas kovaa kamaa. Uudelta levyltä julkaistiin ennakkoon tulkinta Van Halenin ”Panamasta”.

Kommentoi julkaisua