Qstock 2018

Kesän parhaat glitchit – Qstockin festariennakko

Kirjoittanut Eetu Oranen - 1.6.2019
Qstock 2018

Oulun Kuusisaaressa järjestettyä Qstockia vietetään jälleen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Vuonna 2003 päivänvalon nähnyt festari on muotoutunut Pohjois-Suomen suurimmaksi festivaaliksi myyden koko viikonlopun loppuun jo kuutena kesänä peräkkäin. Artistikattaus on jokaisena vuotena ollut sekalainen ja samaa linjaa jatketaan. Listasimme alle muutamat nimet, jotka on syytä katsastaa kun portit alueelle aukeavat! 

Rytmihäiriö 

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Surmacoreksi omaa musiikkiaan kutsuvaa bändiä ei missään tapauksessa pidä missata. 80-luvun lopulla syntynsä saanutta trash/grincore/crossover/hardcore punk -yhtyettä ei turhaan kehuta erittäin energisistä keikoistaan ja surkuhupaisista lyriikoistaan. Tässä on tekemisen meininkiä unohtamatta rehellistä huumoria ja hauskuutta! Suukaan ei varmasti jää kuivaksi, kun Oulun kesässä raikavat esimerkiksi hitit “Olen kännissä” ja Gambiinapsykoosi”. Edellä mainittua nimeä kantava tuorein albumi julkaistiin viime vuoden puolella, ja kyseiseltä levykäiseltä tullaan varmasti myös musiikkia kuulemaan. Nyt juomat laukkuun ja menosukat jalkaan! 

 

Rytmihäiriö

Ruusut 

Yksi Suomen indie-skenen tuoreimmista tähdistä astelee lavalle myöhään perjantai-iltana. Jos Offspiringin tarjoamat kuolemattomat punk-hitit eivät ole juttusi, kannattaa todella tulla tsekkaamaan Ruusut! Vaikka keikka osuukin todella harmillisesti pääesiintyjän kanssa samalle kellonlyömälle, on luvassa varmasti upeaa tunnelmaa. Tämä on yksi niistä yhtyeistä, jonka toivot nähneesi livenä ennen kuin sen suosio räjähtää käsiin. Entisen Disco Ensemble -kitaristin rakentama bändi pitää sisällään muusikoita muun muassa The Hearingista sekä Eleanoora Rosenholmista. Tällä kokoonpanolla on suuri tulevaisuus edessään! Ruusut esittää musiikkia viime vuonna julkaistulta, supersuosion tavoittaneelta debyyttilevyltään. 

The Offspring 

Tämä nimi ei varmasti kaipaa juuri esittelyjä. Kuusisaaren maa tärisee superhittien “Self Esteem” ja “The Kids Arent Alright tahtiin myöhään perjantai-iltana. Jenkeistä asti saapuva punkin legenda miellyttää niin vanhempien kuin nuorempienkin sukupolvien korvia. Offspringin keikka ei tule jättämään ketään kylmäksi!

Qstock jatkaa kirjoittamatonta perinnettään pistäen vanhemman ikäluokan kulttibändin festarien toiseksi pääesiintyjäksi. Edellisinä vuosina kyseisellä paikalla ovat esiintyneet muun muassa Bad Religion sekä Alice Cooper. Ei ihmekään, että sold out -laput pamahtavat vuosi toisensa jälkeen lippukauppojen luukuille!  Onko parempaa tapaa lopettaa festaripäivää, kuin laulamalla yhteen ääneen toinen toistaan kovempia punk-ralleja kahdelta eri vuosisadalta? En usko! 

 

Kingston Wall by JjylliKuoppis ja VHB 

En usko että Suomessa on yhtäkään yhtä maagista kulttiyhtyettä kuin Kingston Wall. Vaikka muuan Musta Paraati osuukin aika lähelle tätä määritelmää, en usko, että kukaan sitä kuitenkaan ansaitsee yhtä paljon kuin Wallin, Jyllin ja Kuoppamäen tunnetuksi tuoma rockpumppu. Laulaja-kitaristi Wallin viisikymppisten kunniaksi järjestetty juhlakeikka poiki uskomattoman suosion johdosta Suomen-kiertueen. Kokoonpanoa on täydentämässä Von Hertzen Brothersin oma veljestrio – Mikko, Kie sekä Jonne. 80-luvun lopulla kansan hurmannut yhtye karistelee taikapölyt hartioiltaan ja tuo jopa psykedeeliselle tasolle ylettyvän rokkishown koko kansan silmien eteen.  

Kingston Wall @Logomo, Turku 2019

Thirty Seconds to Mars 

Vaihtoehtorockin kruunaamattomat kuninkaat saapuvat jälleen takaisin kesäiseen Suomeen. Oscar-palkitun Jared Leton luotsaama pumppu nähtiin viime vuonna hallikeikalla Helsingissä, mutta kesäillan tuoma atmosfääri on kuitenkin jotain aivan toista. Viime vuoden “America”-levyllä tulleen materiaalin lisäksi keikalla kuullaan varmasti esimerkiksi lukemattomia pystejä pokannut “The Kill vuodelta 2005. Lauantaina on luvassa siis intiimi keikka, jonka jälkeen odotettavissa ovat tyhjä olo ja laulusta käheä ääni – mitä muuta voisi edes toivoa!  

 

Melkoinen kattaus on siis jälleen luvassa. Kauniissa ympäristössä sijaitseva Qstock luo ihanan festarifiiliksen, ja loistava musiikki takaa naurut sekä hyvän meiningin. Moshailun ystävät pääsevät moshailemaan, ja indie-diggaritkin saavat osansa! Jokainen musiikin ystävä löytää paikkansa tästä rakkauden tyyssijasta.  

Nyt kannattaa kiirehtiä lippukaupoille ennen kuin festarit myydään seitsemättä kertaa loppuun peräjälkeen, nähdään Oulussa!