”Keskikokoiset bändit kärsivät tapahtuma-alan alasajosta eniten” kertoo Soilworkin laulaja

Björn ”Speed” Strid Nummirockissa 2019

Soilworkin solisti Björn ”Speed” Strid kertoo Decibelin haastattelussa uskovansa kiertueiden järjestämisen olevan hankalaa myös ensi vuonna. Strid jakoi ajatuksiaan epidemian pitkäkantoisista vaikutuksista musiikkialan tulevaisuuteen ja totesi päivätöistään luopuneiden keskikokoisten klubibändien olevan tulevaisuuden kannalta vaikeimmassa mahdollisessa asemassa:

”Uskon sen olevan hyvin hankalaa. Keskikokoisia bändejä koetellaan kaikista eniten, ja on koeteltu tähän astikin. Tarkoitan bändejä, joiden jäsenet ovat luopuneet päivätöistään; heidän on pakko tehdä päätös nyt, ja asioiden palatessa normaaliksi heillä ei ehkä ole mahdollisuutta palata takaisin musiikin pariin. Uskon pienten ja yhä päivätöissä käyvien bändien selviytyvän massiivisten aktien ohella, mutta odotan vaikutuksen musiikkialalla olevan synkkä ja monen bändin kuolevan pois. Toivon ettei niin tapahtuisi, mutta merkkien viitatessa siihen se tuntuu hirveältä. Toivottavasti rokote parantaa tilannetta, vaikka uskonkin ihmisten pakkautuvan keikoille massoina ja koko homman alkavan jälleen kerran alusta. En tahdo edes ajatella sitä juuri nyt.”

Ticketmaster ilmoitti viime kuussa epidemian jälkeisistä suunnitelmistaan taata konserteissa käyvien ihmisten turvallisuus osallistujien rokotustiedot ja viimeisimmän negatiivisen koronavirustestin ajankohdan tarkastavalla mobiilisovelluksella, mutta painotti myöhemmässä tiedotteessaan kyseisten vaatimusten asettamisen olevan toimivaltansa ulkopuolella ja enemmänkin keikkapaikkojen vastuulla.

Helsingin Sanomat uutisoi tänä aamuna Iso-Britannian aloittaneen ensimmäisenä länsimaana laajat koronarokotukset.

Kommentoi julkaisua