Keskinkertaista ja tylsää industriaalimättöä – arviossa Mass Murder Agendan ”Vulturis”

Vuodesta 2009 alkaen ruotsalainen Mass Murder Agenda on teollistanut industriaalista hardcorea. Edellinen kokopitkä ”Bring the Violence” (2012) on jakanut positiivisia palautteita ja herättänyt industriaalisen äärimusiikin kuuntelijoille mielenkiintoa bändiä kohtaan. Pienoisen hiljaiselon jälkeen Mass Murder Agenda on käynnistänyt koneet uudelleen käyntiin, jolloin alan muusikot ovat puskeneet uutta tuotantoa ulos. ”Vulturis” luokittuu yhtyeen toiseksi kokopitkäksi, joka lupailee jatkoa edellisen kokopitkän tavoin.

Lähestyminen ”Vulturis”-julkaisuun ei ole aivan helpoimmasta päästä. Vaikka levyn aloitusraita ”Sixtythree:ten” laukkaa kivenkovaa ja vahvasti käyntiin, kappale herättää jokseenkin pieniä epäilyksiä siitä, mitä levy jatkossa tarjoaa. Pidemmällä tähtäimellä ”Sixthree:ten” toistaa melko paljon itseänsä samoilla kompeilla ja rytmillä, mitä ensimmäiset puolitoista minuuttia kappaleesta on vierähtänyt. Onneksi siihen pääsee helposti mukaan, mutta silti kappale jättää huolestuttavia epäilyksiä tulevasta.

Ja niinhän siinä sitten käy. ”Leave You Scared” ja ”Forever Lucifer” puuduttavat hyvinkin helposti itsensä toistavilla sovituksilla. Teoksista ei löydy paljoa ideaa tai mitään muuta, jotka voisivat herättää kuulijoissa mitään mielenkiintoa. Eikä tilanne parane levyn puolen välin jälkeen, sillä lista pursuaa samanlaisia tylsiä ja puuduttavia täyteviisuja, jotka kuuluvat ongelmajätesäiliöön.

”Thorns” ja levyn loppupuolella oleva ”Zero Sum” ovat onneksi albumin mieleenpainuvimmat näytteet, joista saa iloa ja intoa ilmapiiriin. Täysin multihuipentuman näytteiksi näitä kahta ei voi täysin luokitella, mutta ovat sentään paljon, paljon erilaisempia teoksia kuin aikaisemmin mainitut levyn paikallaan junnaavat täytekappaleet. Ja valitettavasti lisää kyseisiä ideattomia ongelmajätteitä löytyy levyn loppupuolellakin.

Mass Murder Agenda on jossain kompastunut ja pahasti. ”Vulturis” ei todellakaan yllä edellisen julkaisun tasolle, muttei ole täysin toivoton julkaisu. Suurin osa täytekappaleista pilaa levyn laatua, joten Mass Murder Agendan on jatkossa varottava, ettei tuleviin uusiin tuotantoihin jää ruostetta pintaan.

6-/10

Kappalelista:

01. Sixtythree:ten
02. Leave You Scared
03. Forever Lucifer
04. King of Pigs
05. Cult of the Vulture
06. Thorns
07. By Blood Divided
08. Crown of Misery
09. Gagball
10. Zero Sum
11. Clean and Sober

Mass Murder Agenda Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentit