Kevätauringon tuomaa huumaa voi säestää Gojiralla, Evil Drivella ja Blaze Bayleyllä

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.3.2021

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Itseäni ilahduttavat huhtikuussa Impaled Nazarenen uudelleenjulkaisut, mutta kyllä aivan uuttakin musiikkia on tarjolla.

Lyijykomppania – Tarpeettomia ikävyyksiä

Jopahan lähtee huhtikuu hienosti käyntiin, kun Lyijykomppania suoltaa syvyyksistä uuden levyn. Tästäpä kannattaa hankkia lyijynraskasta runttausta kuultavaksi pääsiäisen pitkiin päiviin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Evil Drive – Demons Within

Huhtikuun alussa on luvassa myös energiaa tuutin täydeltä. Kymenlaaksolainen Evil Drive on päässyt siihen vaikeaa kolmoslevyyn asti. Melodisen death metalin ystäville tämä varmasti uppoaa, eikä teknisyyden puutteestakaan bändiä voi oikein syyttää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sielunvihollinen – Teloituskäsky

Kotimaisin voimin jatketaan, sillä heti huhtikuun alussa uuden levyn saa julki myös black metal -yhtye Sielunvihollinen. Kymmenen vuoden ikään tuleva yhtye löytää hengenheimolaisensa perisuomalaisen black metalin joukoista. Kyllähän tätä kelpaa pitkäperjantaina luukuttaa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Blaze Bayley – War Within Me

Kevään alkaessa onkin hyvä liuhutella pulisonkeja kevätauringossa autolla cruisaillessa. Tahtia tähän voisi antaa esimerkiksi vanha kunnon Blaze Bayley, jonka kymmenen biisin levy muistuttaa jälleen heavy metalin voimasta.

Arion – Vultures Die Alone

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viime kesänä ihmettelin Fame-musiikkimuseon metallinäyttelyssä kovasti sitä, että juuri Arion oli nostettu näyttelyyn mukaan muutamien isompiensa rinnalle. Mutta nähtävästi tämä yhtye on sitten kovassa nosteessa myös maailmalla. Uutta power metalia pukkaa kuultavaksi huhtikuun alkupuolella.

Saille – V

Belgialainen Saille on nimennyt viidennen levynsä melko mielikuvituksettomasti; toivotaan kuitenkin, että musiikillaan se tarjoaisi onnistuneesti lumoavia sävyjä ja sinfonisen black metalin tunnelmointia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kauan – Ice Fleet

Alun perin venäläinen Kauan on bändi, jonka nimi oli monien huulilla viime vuosikymmenellä. Sitä ihasteltiin ja sen tekemisiä ihmeteltiin. Tarjolla on luonnosta teemojaan ammentava, suomen kielellä biisejään esittävä bändi, jonka jonkinlaiseksi synkäksi post rockiksi voinee luokitella. Itselleni tämä ei vieläkään ole oikein auennut, mutta varmasti maailmassa riittää kuuntelijoita, jotka levyä innolla odottavat. Uusi levy on konseptialbumi, joka kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan 1930-luvun Neuvostoliitosta.

Cannibal Corpse – Violence Unimagined

Floridalaisen death metal -pioneerin diskografia on noin kilometrin mittainen, mutta yhä vain jaksaa Corpsegrinder kavereineen tarjoilla uutta niskalihaksia rääkkäävää dödöä maailmalle. Alkaako bändi toistaa entistä enemmän itseään vai onko sillä jotain ässiä hihassa?

Malum – Devil’s Creation

Lisää kotimaista uutuusmusiikkia huhtikuuhun saadaan kuun puolivälissä turkulaisen Malumin tarjoilemana. Black metaliin keskittyneiltä keikoilta ja festareilta tuttu kävijä tuuttaa nyt tulille neljännen täyspitkänsä.

Temple Balls – Pyromide

Uutta raskasta rockia Oulusta tarjoaa Temple Balls niin ikään huhtikuun puolivälissä. Tuottajan pallilla on tällä kertaa istunut H.E.A.T.-yhtyeestä tuttu Jona Tee, joten on mielenkiintoista nähdä, mitä länsinaapurimme on tuonut mukanaan Temple Ballsin ulosantiin.

Nekromantheon – Visions of Trismegistos

Norja on varmasti tunnetumpi black metalistaan kuin thrash metalista, mutta kyllä tuossa vuonojen maassa osataan laittaa myös riffeihin vauhtia. Sopivasti vapuksi saadaan Nekromantheon-nimiseltä yhtyeeltä kolmas kokopitkä, joten ottakaapas tästä vauhtia simanjuontiin.

Vreid – Wild North West

Norjasta saadaan kuulokkeisiin myös black metaliin enemmän kallellaan oleva levy, kun Windirin raunioille kasattu Vreid julkaisee uuden levyllisen black’n rolliaan. Mainittakoon tässä yhteydessä, että kuun alkupuolella saatavilla on myös Windirin tuotantoa isosti paketoituna. Vreidin yhdeksäs albumi on konseptialbumi, joka vie kuulijansa matkalle jonnekin todellisuuden rajamaille.

Gojira – Fortitude

Vappuaattona monen musiikin kuuntelijan naamalle ilmestynee leveä hymy, koska Gojira tarjoilee uutta ranskalaista progressiivista groovea. Teknistä metallitaiteilua on varmasti jälleen luvassa. Bändihän on saapumassa kesällä myös Suomeen – mikäli vain vallitseva tilanne sen suo.

Luetuimmat

Uusimmat