Khors – Wisdom Of Centuries

is the god of the sun and of the light”, ja yhtye on kotoisin Ukrainasta. “Wisdom Of Centuries” on yhtyeen viides täyspitkä ja kaksi dvd:täkin heiltä on tullut ulos. Bändi on perustettu 2004; jäsenillä on toki takanaan historiaa muissakin bändeissä, kuten Astrofaes, Ulvegr, Ygg, Hate Forest, Thunderkraft ja Tessaract. Musiikki on Pagan Black Metallia, vaikuttajana on selvästi mm. Nokturnal Mortum. Olin kuullut bändiä aikaisemmin yhden kovan biisin verran,  joten odotukset olivat sen mukaiset.

Levy alkaa (tietysti) instrumentaalilla ” Through the Clouds of the Past”, josta ei sen enempää, kuin että kovin synkältä kuulostaa. Kakkosbiisi ”Black Forest’s Flaming Eyes” alkaa ihan hienosti, ja heti tulee mieleen Nokturnal Mortum, varsinki heidän viimeisin ”The Voice Of Steel” -albuminsa. Khors ei ole ehkä niin majesteettista kuin Nokturnal Mortum, mutta yhtäläisyyksiä löytyy. Asiaan voi vaikuttaa sekin, että Nokturnal Mortumin pojat ovat auttaneet bändiä uran alussa studiossa. Kolmas kappale ”The Last Leaves” on ihan kelpo biisi, jossa saadaan kuulla oikein kitarasoolokin. Seuraavaksi kuultavat  ”Where the Grandeur of Mountains Embraces the Space” sekä ”Horizong Glassy” ovat taas instrumentaaleja. Molemmat ovat ihan ok, mutta eivät mielestäni sovi levyn kokonaisuuteen. Seuraavaksi kuultava nimibiisi ”Wisdom Of Centuries” alkaa akustisella meiningillä, josta voi jopa tulla mieleen Slayerin ”Seasons In The Abyss”. Biisi ei oikein ala kunnolla missään vaiheessa, jonkinlainen slovari on siis kyseessä.  Seitsemäs biisi ”The Only Time Will Take It Away” on kuin suoraan yllämainitulta Nokturnal Mortumin levyltä, kappale on kuitenkin mielestäni levyn paras. Viimeisenä tulee sitten jälleen kerran instrumentaali ”Twilight”, jossa meni 1.30 hukkaan elämästäni.

Summa Summarum: ihan kelpo meininkiä, mutta levyä häiritsee pahasti neljä instrumentaalia ja vain neljä varsinaista kappaletta, joiden yhteispituus on noin puoli tuntia. Tästä olisi saanut erittäin hyvän minialbumin, jos instrumentaalit olisi jätetty pois. Nyt jäi vähän paha maku suuhun, kun ei oikein saanut irti enempää, vaikka oikeat biisit ovatkin erittäin hyviä. Vaikutteen kuulee selvästi, mutta jos esikuva on noin hyvä, ei tämä bändi varsinaisilla biiseillään kauas taakse jää. Ehkä ne instrumentaalit ovat ”tunnelmaa” luomassa, mutta omasta mielestäni ne eivät sovi albumin kokonaisuuteen.

7/10

Kappalelista:
1.Through the Clouds of the Past
2.Black Forest’s Flaming Eyes
3.The Last Leaves
4.Where the Grandeur of Mountains Embraces the Space
5.Horizong Glassy
6.Wisdom of Centuries
7.The Only Time Will Take It Away
8.Twilight

http://www.myspace.com/khorspagan

Kirjoittanut: HatredOvTheGods

Kommentoi julkaisua