Kiehunta Santa Cruzin jälkeen synnytti St. Auroran ja sinkun ”Falling (Just Another Way To Fly)”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 29.1.2021

Toisinaan vaikeista tilanteista syntyy jotain entistä parempaa – ja näin kävi myös Eemi ”Ero” Lambergille, joka oli palkattu basistiksi monenlaista mainetta niittäneeseen Santa Cruz -yhtyeeseen. Erimielisyydet johtivat lopulta siihen, että Eemi päätti hylätä orkesterin. Tunnekuohujen myötä omia sävellyksiä alkoi syntyä – ja näin St. Aurora oli muodostunut. Bändin tänään julkaistava debyyttisingle ”Falling (Just Another Way To Fly)” on juurikin ensimmäisenä rajujen fiilisten keskellä muotonsa saanut biisi.

Ero Lamberg kertoo kappaleen teosta seuraavaa:

”Biisi on itse asiassa ensimmäinen kappale, jonka sävelsin omalle bändille sen jälkeen kun olin tullut Santa Cruzin kanssa kiertueelta kotiin ja päättänyt jättää kyseisen yhtyeen. Mua vitutti ihan törkeesti ja tajusin, etten tulisi koskaan olemaan onnellinen bändissä, jossa en pääse vaikuttamaan sävellysprosessiin. Näiden tapahtumien jälkihuuruissa mä sitten kirjoitin tän biisin. Vaikka mun suurimmat vaikuttajat tulee alternative-/emo-kamasta, tästä kappaleesta paistaa läpi myös suuri rakkauteni garage rockia kohtaan.”

Edellä mainittujen tyylisuuntien lisäksi biisissä kuuluu häpeilemätöntä punk-asennetta – niin sävellyksen kuin sanoitustenkin puolella. Yhtyeen laulaja Nile Nilsson kertoo kappaleen lyriikoista seuraavaa:

”Tällä biisillä on mulle tärkee paikka sydämessä, koska se on sellasta musaa, mitä kuvittelin, etten ikinä pääsisi soittamaan. En uskonut, et löytäisin ympärille porukkaa, jotka fiilais kaikki niin kovaa tällasta punkrockia eikä yhtään aristelisi sen soittoa. Tuntuu, että kaikki näkee usein punkrockin jotenkin vähäpätöisenä, kun se on jotenkin ’helpompaa’ musaa. Oon alun perin tutustunut musiikin tekoon punkin kautta ja löydän tästä biisistä itelleni rakkaita pop-punk -elementtejä, jotka on innostaneet mua teini-ikäisestä lähtien. Biisi kertoo siitä, kuinka paljon mua kyrpii itsekkäät ihmiset, jotka pitää itseään jokaisen elämän päähenkilönä, eikä pysty näkee senttiäkään oman show’nsa ulkopuolelle.”

Falling (Just Another Way To Fly)” -singlen musiikkivideo julkaistaan helmikuun puolella.

St. Aurora on:
Nile Nilsson – laulu
Walter Kousa – rummut
Oscar Mäkinen – kitara
Sami Selei – kitara
Ero Lamberg – basso

https://www.facebook.com/saintauroraband
https://www.instagram.com/saintauroraband/