”Kiertokulun yllättävä käänne” – Arviossa MetalliLiete: Ääniä Säiliöstä

Tyylikkään pelkistetyllä kansitaiteella varustettu ”Ääniä Säiliöstä” on suomenkielistä äärimetallia soittavan MetalliLietteen esikois-EP.

17 minuuttiin on puristettu 7 kappaletta, joissa riittää yllättävän paljon pureksittavaa.

Levyn soundimaailma on selkeä ja tumma. Alavireisen kitaran alkaessa repiä riffejä ilmoille, alkaa jalka polkemaan tahtia kuin varkain, ja hetken kuluttua niskan lihakset laittavat pään nyökkäämään.

Nyt muuten toimii.

Groovaavan rumpaloinnin yhdistyessä raskaisiin junttausriffeihin, sekä raa’an crust-huudon kuorruttaessa kokonaisuutta on MetalliLietteen turpaanvedosta pakko pitää. Rumputyöskentely ansaitseekin mielestäni erityismaininnan levyn plussia listatessa. Soitto pysyy selkeänä ja sopivan notkeana myös nopeammissa osuuksissa.

Fillit isketään sinne, missä tuntuu höpöimmältä.

Levy tuo hyvällä tavalla mieleen Cavalera Conspiracyn, Soulflyn sekä Hatebreedin viimeisimmät levytykset.

Sanoituksien osalta levy on suurimmaksi osaksi onnistunut, eikä kieli lipsahda liikaa posken puolelle. ”Auton Alle” -kappaleen rujo teksti on helppo ymmärtää esimerkkinä käsillä olevan huumorin mustasta laadusta. Laulun rytmitys muistuttaa hieman jotain vanhaa lastenlaulua, mikä vääntää groteskiuskertoimia tiukemmalle.

MetalliLietteen äänenavaus on onnistunut ja kompuroi vain paikoin. EP:n kohokohtana toimii ”Amok-Juoksu” ja viimeisen raidan hiljennyttyä ”Ääniä Säiliöstä” on helppo laittaa pyörimään vielä kerran jos toisenkin.

8/10

Kappalelista:

  1. Raivo Päälle
  2. Tyhjyyden Keskellä
  3. Valtakunnansali Palaa
  4. Synnin luo
  5. Auton Alle
  6. Amok-Juoksu
  7. Kuin Keskiaika

MetalliLiete Facebookissa

Kommentoi julkaisua