Kihlat vie suomenkielisen metallisen hardcore punkin uudelle tasolle debyyttialbumillaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 26.5.2023

Tamperelainen Kihlat julkaisee odotetun debyyttialbuminsa ”Aallon vähemmän käytetyllä reunalla” julkaistaan perjantaina 2.6.2023 Jama Musicin toimesta. Levyltä jo aiemmin irroitetut singlet, ”Aallon vähemmän käytetyllä reunalla” ja ”Kuolemanjärvi” ovat saaneet vahvan vastaanoton hardcore punkin ystävien keskuudessa. Kihlat alustaa levyn julkaisua julkaisemalla kolmannen singlensä ”Kuolleeksi julistetut elävät pidempään” perjantaina 26.5.2023.

Kihlat rikkoo debyyttialbumillaan genremääritelmien rajoja ja luo oman ainutlaatuisen, räjähtävän ja pirskahtelevan soundinsa sekoittaessaan tuplabasarein ryyditettyä hardcorekaahausta melodisempaan ja tarttuvaan punkrypistykseen. Levyllä kuullaan myös elektronisisa vaikutteita. Yhtye ammentaa vaikutteita niin ulkomaisilta kuin kotimaisilta tekijöiltä, kuten Converge, Turnstile, Kvelertak, Abduktio, Tryer ja Endstand.

Debyyttialbumi ”Aallon vähemmän käytetyllä reunalla” edustaa täydellisesti bändin tinkimätöntä tyyliä ja vahvaa ilmaisua. Levy tarjoaa kuulijoilleen voimakkaan ja intensiivisen musiikillisen matkan, joka herättää ajatuksia. Levyn sanoituksista vastaa yhtyeen rumpali Akusti Sepponen. Sanoitukset käsittelevät muun muassa rahan, vallan, uskonnon ja mielenterveyden leikkauspisteitä, sekä sitä, miten sukupolvet toisensa jälkeen sortuvat edellisten sukupolvien virheisiin oppimatta mitään.

Nyt julkaistavaa levyä tehtiin huolella ja pitkään, usean vuoden ajan. Ensimmäiset rumpuäänitykset levylle tehtiin jo vuonna 2017. Levy on äänitetty sekä Turussa Rodhouse-studiossa Oskari Ruohosen tuttu mm. Yournalist-yhtyeestä, sekä soolourastaan Oskr-nimellä) kanssa, että omassa studiossamme Sastamalassa. Levy sisältää kolmen aikaisemmin digitaalisesti julkaistun kappaleen lisäksi kahdeksan täysin uutta kappaletta. Levyn on miksannut ja masteroinut Samuel Vaney Lead & Sulfur Studiosilla Sveitsissä. Levyn kansista vastaa Jussi Pohjanen (tunnettu taitelijanimellä Hytky). Kihlat-logon on taiteillut Ville Angervuori.

“Aallon vähemmän käytetyllä reunalla” julkaistaan sekä vinyylinä että digitaalisena. Digitaalinen julkaisu tapahtuu 2.6.2023 klo 00:00 kaikissa suoratoistopalveluissa.

Luetuimmat

Uusimmat