Kill The Curse – Of Conformity And Death

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.4.2012

Kotimaista hardcorea on jälleen tarjolla Full House Recordsin tallista. Kyseisen yhtiön logo levyn takakannessa on vuosien varrella muodostunut jo laadun takeeksi ja tietyllä tavalla arvostetuksi tavaramerkiksi.

Nyt on vuoronsa saanut Helsingistä/Jyväskylästä/Tampereelta kotoisin oleva metallinen hardcore-yhtye Kill The Curse. Muutaman vuoden kasassa ollut yhtye koostuu mm. nykyisistä/entisistä Bolt, Endstand, Cold Inside ja Security Threat -jäsenistä. Myös albumin soundi on sen mukainen, mutta on seassa silti jotain omaakin.

Debyyttialbumia, ”Of Conformity And Death” yhtye on hionut kaikessa rauhassa. Kestoa siltä löytyy vajaan parin kymmenen minuutin verran ja biisit ovat tasaista laatua nopeaa sekä keskitempoista väkevän puoleista runnomista. Riffittely albumilla on melodista, koukuilla kyllästettyä ja ajoittain Boltin katkuista kaahailua. Kallen vokalisointi taas on mukavan rosoista, siltikin monipuolista kaikkine vaihteluineen, ja englannin artikulaatio luonnistuu mutkattomasti. Beatdowneja ei myöskään ole unohdettu, mutta myllytykset on ujutettu sekaan siten, että kappaleiden rakenne pysyy selkeänä ja niillä mässäily jää aivan minimiin. Vaikka albumin kaikki kappaleet ovat keskenään samalla lähtöviivalla, niin silti parhaiten mieleen jää rautainen aloitus ”Titanism”, melodisella kertosäkeellä varustettu ”The Curse Of Man” ja suoraviivaisemmat raidat ”The Dissident” sekä ”The Stench Of Fear”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kill The Curse on erittäin tervetullut tekijä kotimaisen hardcoren kentälle, vaikka kaikki jäsenet ovatkin jo vanhoja tekijöitä. Jos levyhyllystäsi löytyy entuudestaan mm. Bolt, Become A Threat, End Begins ja St. Hood, niin suosittelen menemään levykaupoille välittömästi. ”Of Conformity And Death” julkaistaan ainoastaan LP:nä, mutta ei syytä huoleen sillä paketista löytyy sama setti myös CD:llä.

8/10

Kappalelista:

A-puoli
01. Titanism
02. The Curse of Man
03. Existence Horror
04. When Ends Turn Into Means
B-puoli
05. Becoming a Monster
06. The Dissident
07. The Strench of Fear
08. Escaping the Desert

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.facebook.com/KillTheCurseHC

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat