Kill Devil Hill – Kill Devil Hill

Kill Devil Hill on Heaven and Hell -yhtyeen rumpalin Vinnie Appicen, Panteran basistinakin toimineen Rex Brownin, Rattin kitaristin Mark Zavonin ja Pissing Razorsin laulajan Dewey Braggin yhteisprojekti, joka on ollut kasassa jo hetken aikaa. ”Kill Devil Hill” on yhtyeen debyyttialbumi, jonka piti ilmestyä alun perin maaliskuun puolella, mutta tuotantoprosessi venyikin toukokuulle asti. Jos minulta kysytään, ”Kill Devil Hill” ei olisi välttämättä näin hyvä kokonaisuus, jos levy olisi noudattanut julkaisupäiväänsä.

12 kappaleen taipaleen aloittaa mystisesti ”War Machine”, jossa rummut ja basso soivat hyvin yhteen ja rytmittävät taustaa, kun kitara mesoaa rankasti.

Tämän jälkeen soi ”Hangman”, joka alkaa Guns N´RosesinMr. Brownstone” -tyylisellä introlla, joka kuitenkin muuttuu rankemmaksi materiaaliksi.

Yksi levyn timanteista on ehdottomasti raidalta kolme löytyvä ”Voodoo Doll”, jonka Mötley Crüeta muistuttavat kitarariffit tahdittavat päähään jäävää kertosäettä. Senpä takia tämä biisi varmasti tekee vaikutuksen Mötley Crüeta diggaaviin. Toinen radiosoiton ansainnut biisi löytyy raidalta kuusi, joka kantaa nimeä ”We`re All Gonna Die”. Kappaleen kitarasoolo, joka muistuttaa Tom Morellon tyyliä, on todella mahtavan kuuloinen. Lisäksi kertosäe jää soimaan päähän.

”Kill Devil Hillin” erikoisin biisi on varmasti hieno akustinen veto nimeltä ”Mysterious Ways”, jossa Braggin ääni saa uuden ulottuvuuden.”Kill Devil Hillin” päättää ”Revenge”, joka alkaa mukavan kuuloisella rumpuosuudella ja päättyy rankasti tiluttavaan kitarasooloon. Mielestäni tämä oli hieno ratkaisu levyn päätös raidaksi.

”Kill Devil Hill” on aika onnistunut veto kokonaisuudessaan, vaikka viimeiset biisit muistuttivatkin rakenteeltaan toisiaan. Yleensä sanotaan, ettei kirjaa saa valita sen kannen perusteella, mutta ”Kill Devil Hillin” tapauksessa asia on toisin, sillä levyn kansikuva kuvaa hyvin albumin kappaleita. Kill Devil Hillin muusikot soittavat hienosti yhteen, ja Braggin ääni tuo mukavaa miehekästä rankkuutta jokaiseen yhtyeen kappaleeseen. Saattaapi olla, että tästä tulee vielä jotain.

9 / 10

Kappalelista:
1. War Machine
2. Hangman
3. Voodoo Doll
4. Gates Of Hell
5. Ride From The Shadows
6. We´re All Gonna Die
7. Strange
8. Time & Time Again
9. Old Man
10. Mysterious Ways
11. Up In Flames
12. Revenge

http://www.killdevilhillmusic.com/

Kirjoittanut: Tia Salmela