Killswitch Engagen Jesse Leach kertoo laulavansa ja karjuvansa paremmin äänihuulten leikkauksen jälkeen

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 27.6.2018

Yhdysvaltalaisen metalcore-yhtye Killswitch Engagen vokalisti Jesse Leach kävi hiljattain leikkauksessa äänihuuliin liittyvien ongelmien takia. Leach antoi haastattelun Sweden Rock Festivalille, jossa hän puhui bändin seuraavan studioalbumin työstämisen etenemisestä, sekä hänelle tehdyn leikkauksen vaikutuksista äänihuuliin. Leach kertoo:

”Meillä on 21 kappaletta. Pääsin käsiksi seitsemänteen kappaleeseen ennen kuin minun piti lopettaa. Ymmmärsin, että minun pitää mennä poistattamaan äänihuulissani olevia nystyröitä. Se oli sinällään ’siunaus valepuvussa’, koska jouduttuani viettämään aikaa laulunopettajan kanssa, käymään läpi vieroituksen ja uudelleenopettelemaan äänenkäyttöäni, olen oppinut käyttämään ääntäni oikein. Kaikkien näiden vuosien jälkeen tiedän, miten ääneni tulee sijoittua ja olen nyt parempi laulaja ja parempi karjuja. Se on vaikuttanut myös mielenterveyteeni. Tämä on ollut aikamoinen matka, mutta kaikella on tarkoituksensa.”

Kysyttäessä, miten Killswitch Engage pysyy relevanttina oltuaan olemassa jo lähes kaksi vuosikymmentä, Leach vastasi:

”Sanoisin, että olemme rehellisiä tyyppejä, jotka soittavat rehellistä musiikkia. Me rakastamme sitä, mitä teemme, ja se näkyy; fanit aistivat, kun teet hommaa sydämestäsi ja intohimolla. Emme ole kadottaneet sitä, emme ole menettäneet intohimoamme, ja uskon, että se näkyy. Ja Adamin [Dutkiewicz, bändin kitaristi], joka on myös hyvä tuottaja, avulla kirjoitamme tarttuvia kappaleita. Se vaatii myös energiaa – minä annan joka ilta lavalla kaikkeni. Elämäni on intohimoa. Ehkä se johtuu siitä. Jos me todella olemme relevantteja, niin siihen on syy – olemme rehellisiä, ja se tulee suoraan sydämestä.”