Killswitch Engagen yksinkertaisen tehokas Atonement ei jarruttele

Yksitoista kappaletta Killswitch Engagen uutta ”” -albumia elokuun 2019 keskivaiheille. Ei paha! Volyymiä lisää ja menoksi. Ensimmäisten neljän kappaleen kohdalla olen toiveikas. Saateri, tämähän on aivan mahtava levy. Kuinka kauan kaiuttimeni kestävät tätä tykitystä?

Levyn loput kappaleet ovatkin sitten hieman eri asia. Tunnelma latistuu, koska se on omalta osaltaan sitä tutumpaa Killswitchiä. Eivät nuo albumin avauskappaleetkaan ole mitään mestariteoksia kun niihin tottuu, mutta ne ovat anteeksipyytelemätöntä junttausta alusta loppuun ja ne PITÄÄ kuunnella volyymit niin kovalla kuin vain mahdollista.

Albumin avaava ”Unleashed”-kappale oli alunperin kirjoitettu wrestling-tähden sisääntulokappaleeksi ja se oli muutenkin ensimmäinen biisi mikä levylle nauhoitettiin. Kyseinen kappale oli myös ensimmäinen sinkkulohkaisu levyltä.

Mielenterveysongelmien kanssa vähän väliä painiskeleva Killswitch Engagen vokalisti Jesse Leach on myös ympännyt levylle aiheesta kertovan kappaleen – eräänlaisen hymnin, joka pääasiassa oli kirjoitettu miehen samoissa ongelmissa ryvettyneelle ystävälle. Vahva suositus kappaleelle ”I Am Broken Too” ja etenkin kaikille niille, jotka tämän sairauden kanssa ovat tekemisissä tavalla tai toisella. Biisi oli myös ”Atonementin” toinen sinkkujulkaisu.

Levyn kiinnostavin kappale on tietenkin ”The Signal Fire”, joka vedetään duettona bändin entisen laulajan Howard Jonesin kanssa. Kappaleen nimikin on saanut inspiraationsa Jonesin oman bändin, Light the Torchin nimestä. Toinen kuriositeetti levyllä on ”The Crownless King” -kappale, jossa vokaaleissa vierailee itse Testamentin Chuck Billy.

Levylle ehdittiin jo nauhoittaa viisi kappaletta ennen Jesse Leachin äänihuulileikkausta vuoden 2018 alkupuolella. Leikkauksen jälkeen kaveri on ollut jatkuvassa äänivalmennuksesta ja jopa rääkissä (leikkauksen jälkeinen kiertue Iron Maidenin kanssa), joka omalta osaltaan johti uuteen masennuskauteen. Valmennus ja periaatteessa uudelleen laulamaan opettelu ovat johtaneet myös siihen, että herra Leach ei ole koskaan kuulostanut näin hyvältä.

Jos yksinkertaisuus on kaunein asia maailmassa, tämä olisi luultavasti täyden kympin levy. Kyseessä on kuitenkin yhtyeen kahdeksas pitkäsoitto, joten siltä on jo liki velvollisuus odottaa vähän enemmän. Leachin laulu on upeaa kuultavaa, ja viimeistään nyt huomaa miten paluun jälkeen ääni on laahannut perässä. Plussaa myös siitä, että kappaleet ovat suhteellisen nopeatempoisia ja armoa ei anneta oikeastaan missään vaiheessa. Pidemmän päälle kuunneltuna kuitenkin käy hieman tylsäksi.

7/10

Albumin kappalelista:
1. Unleashed
2. The Signal Fire (feat. Howard Jones)
3. Us Against the World
4. The Crownless King (feat. Chuck Billy)
5. I Am Broken Too
6. As Sure as the Sun Will Rise
7. Know Your Enemy
8. Take Control
9. Ravenous
10. I Can’t Be the Only One
11. Bite the Hand That Feeds

KSE kotisivut
KSE facebookissa


Kommentoi julkaisua