Kilpi-yhtyeen uhkea 15-vuotisjuhla alkaa – Taiteilija-single nyt ulkona

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.4.2018

Kilpi julkaisi tänään paitsi esiintymisensä Rockfestissä myös täydeltä laidalta raikavan ”Taiteilija”-uutuussinglensä, joka on nyt tsekattavissa Spotifyssä.

Vuosi 2018 on Kilpi-yhtyeelle erityinen, sillä kyseessä on yhtyeen 15-vuotisjuhlavuosi, jota juhlistetaan soittamalla ”Sähkönsinistä sinfoniaa” -debyyttialbumi kokonaisuudessaan myöhemmin julkistettavilla klubikeikoilla. Albumin kappaleilla on myös huomattava osuus kesän festivaalikeikoilla, joista on nyt julkistettu 6. kesäkuuta Hyvinkään Rockfest ja Tampereen Sauna Classic 13. heinäkuuta. Yhtye julkaisee lisäksi suoratoistopalveluihin remasteroidut versiot alkuvuosien levyistään.

Petteri Kilpi toteaa tietyn ympyrän nyt sulkeutuvan:

”Taiteilija-biisi on ex-vaimoni Eija Kilven ja mun yhteistuotokseni, ja samalla tavalla aikoinaan potkaistiin koko Kilpi liikkeelle, kun teimme Nerokasta Ikävää -biisin, joka päätyi radioihin soittoon ja siitä homma lähti rullaamaan.”

”Eijahan on sellainen maalaileva eskapisti, joten lyriikoiltaan tämä on tuttua Eijaa, heh. Tästä tuli minusta ihan älyttömän hyvä veisu, ja tietysti jokainen ukko bändistä omalla briljantilla ammattitaidollaan toi loppusilauksen kappaleen kuulokuvaan ja sovitukseen”, biisin säveltäjä Kilpi jatkaa.

Kilpi vuosimallia 2018:

Taage Laiho, laulu
Petteri Kilpi, kitara
Elmo Karjalainen, kitara
KB Laaksonen, basso
Jussi Kattelus, rummut

www.facebook.com/kilpiofficial