Kimmo Angervaniva (LaMuerteInk)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.12.2012

Kimmo Angervaniva elää elämää, josta monet unelmoivat. Työkseen hän teke tatuointeja ja harrastukseen soittaa metallia yhteensä kolmessa eri kokoonpanossa. Kaaoszine otti Kimmoon yhteyttä ja kyseli häneltä hieman liittyen sekä tatuointeihin, että yhtyeessä soittelemiseen. Lue lisää nähdäksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Kaaoszine: Kerro ensin kuka oot ja ootko mistään kotoisin?

Kimmo: Kimmo Angervaniva, kotoisin Raahesta, nykyinen Espoolainen.

Minkälaisia musaprojekteja sulla on tai on ollut?

Kimmo: Kitaransoiton aloitin 14-vuotiaana ja musaprojekteja on ollut Iron Maiden-coverbändistä black metalliin. Viimeisimpinä bändeinä mainittakoon helsinkiläinen melodista groove-metallia soittava Overstraind (nyk. Deadsent) ja oululainen melodista thrash metallia soittava Tora.

Millaista musaa kuuntelet / tykkäät soittaa?

Kimmo: Musapuoli kääntyy suurimmalta osin metallin suuntaan, mutta joskus on pakko puhdistaa korvat popilla tai suomirokilla. Omissa sävellyksissä alkaa nimittäin helposti matkia niitä viimeksi luukutettuja lempilevyjään, jolloin on pakko kuunnella sielutonta ylituotettua Lady Gagaa tai aina niin iloista Kate Perryä. Omiin ehdottomiin suosikkibändeihin kuuluvat Stam1na, Mokoma ja CoB sekä naapurimaan In Flames, Scar Symmetry ja Soilwork.

Idolit musassa?

Kimmo: Taisipa olla Vain Steve ja Dave Murray, joiden ansiosta tajusin penskana, että kitaristit ovat niitä kovimpia jätkiä maailmassa. Nykyisin idoleita ei varsinaisesti ole, mutta pakko mainita että Stam1nan Pexi ja Hyrde sekä CoB:n Laiho saa meikäläisen paskat lurahtamaan housuun aina vaan ja uudestaan.

Miten päädyit tatuointi-artistiksi?

Kimmo: Olen aina tykännyt piirtää ja ollut ihan hyväkin siinä. Avopuolisoni Sanna (12.12.12 alkaen vaimo, öhöm!) on tehnyt tatuointeja jo lähes vuosikymmenen ja hänen innoittamana päädyinkin vuonna 2010 ostamaan itselleni tatuointivehkeet. Tuolloin olin vielä ammatiltani torninosturinkuljettaja, mutta alan tilapäisesti heikko työtilanne johti siihen, että päädyin vahingossa oululaiseen tatuointiliikkeeseen harjoittelijaksi. Vuoden 2012 kesällä avasimmekin oman La Muerte Ink -tatuointistudion Helsinkiin.

Millaisena näet tämän päivän tatuointibisneksen?

Kimmo: Luulenpa että päädyin tatuointialalle kaikista mielenkiintoisimpaan aikaan, nimittäin tämän hetken välineiden, musteiden ja trendien vuoksi tatuoida voi melkein mitä tahansa fotorealismista kolmiulotteisiin juttuihin.

Onko sun mielestä musalla ja tatuoinneilla joku aihe- tai asia-yhteys? Ja jos on, niin millä lailla?

Kimmo: Itse asiassa nyt kun tarkemmin miettii, niin musiikissa tykkään raskaasta death metallista pirteillä melodioilla. Sama toistuu kait tatuoinneissakin, kun pääkalloja on aina lystiä tehdä, mutta mielellään sinne sekaan heittäisi vähän pirtsakoita vaaleanpunaisia kukkasia ja pikkulintuja.

Mistä itse olet saanut vaikutteita musaan ja tatskoihin? Onko jompikumpi ohjannut toisen suuntaa?

Kimmo: Tatskoihin haen vaikutteita tutustumalla toisten suomalaisten ja ulkomaisten artistien töihin ja oivalluksiin. Mainittakoon muutamana Nikko Hurtado, Viktor Portugal sekä Volko Merschky. Musiikkiin vaikutteet tulevat progressiivisen metallin puolelta. Kaikki hauska, jännä ja erikoinen viehättää molemmilla alueilla.

Millaisia tatuointeja sulla itsellä on?

Kimmo: Sain kummitädiltä 18-vuotislahjaksi ensimmäisen tatuointini – tribaliliskon olkapäähän. Noihin aikoihin ihoon ilmestyi muutama muukin tribali. Sittemmin iholle on ilmestynyt muun muassa South Parkin veijarit, Uuno Turhapuro, Chucky, Jason sekä Freddy Krueger. Kaulaa koristaa iso realistinen ruusu ja pöllö.

Miten olet päätynyt ottamaan juuri ne? Onko jollain tatuoinnilla joku erityinen merkitys?

Kimmo: Otan tatuointini yleensä kuvan vuoksi, enkä niinkään merkityksen. Jos näen hienon/hauskan kuvan joka mielestäni näyttää hyvältä jossain kohtaa ruhoa, niin otan sen ilman erityistä pähkäilyä. Vasempaan jalkaani kasailen tosin lapsuuteni kauhuelokuvien hahmoja.

No millaisia kuvia puolestaan mieluiten teet?

Kimmo: Suosikkejani ovat pääkallot, 3D-kuvat, supersankarit, sarjakuva-aiheet, new school sekä naisten kuvat.

Ootko aikeissa ottaa lisää kuvia ja millainen on seuraava kuvasi?

Kimmo: Vasenta kättä pitäisi alkaa pikkuhiljaa täyttelemään. Aiheita en vielä paljasta, mutta löytyvät sivuiltamme lähiaikoina.

Milloin luvassa uutta musaa?

Kimmo: Olemme aloittelemassa uutta projektia Helsingissä, joten matskua tulee lähitulevaisuudessa.

Kummassa haluaisit menestyä paremmin, tatuointiartistina vai musa-artistina?

Kimmo: Riittää että olisi molemmissa edes vähän parempi, kuin muut.

Sä nyt kuitenkin oot molempia, onko siistiä?

Kimmo: No onhan se ihan vitun siistiä!

Onko sulla jotain muuta lisättävää, kysyttävää tai sanottavaa?

Kimmo: www.lamuerte.fi!

Haastattelija: Markus Helander
Kuvat: Markus Helander