King Diamond ei pidä Ghostia kopiona Mercyful Fatesta: ”En ole koskaan ajatellut niin”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 29.3.2022

Ruotsalainen rock-yhtye Ghost on kerännyt suosion lisäksi myös negatiivisia kommentteja, ja toisinaan ihmiset ovat syyttäneet bändiä King Diamondin johtaman metalliveteraani Mercyful Faten imagon kopioinnista.

Tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa Diamond itse ei kuitenkaan ole samaa mieltä.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

”Jotkut ovat vertailleet näitä kahta bändiä, mutta en ole koskaan ajatellut niin. Näin heidät hyvin paljon Blue Oyster Cult -tyylisenä bändinä. Olen varma, että heillä on hieman vaikutteita meiltä, ja se on suuri kunnia kuulla, mutta heillä on oma tyylinsä. Minusta ei koskaan tuntunut siltä, että he kopioisivat meitä. Meillä on kaikki nämä kitarasoolot, ja he eivät käyttäneet juuri lainkaan kitarasooloja parilla ensimmäisellä albumilla.”

”Heillä on myös show, joka on täysin erilainen kuin meillä. Joku voi sanoa: ’He ovat ottaneet tuon King Diamondilta ja Mercyful Fatelta!’, mutta en usko, että se on totta. Ei ole niin, etteikö meidän keikoissamme olisi huumoria, mutta se on hyvin groteskia ja kieroutunutta. Heidän kohdallaan se on mielestäni paljon kieli poskessa. Meidän on kauhushow, heillä on vitsejä, jotka menevät edestakaisin show’n aikana.”

Ghost julkaisi hetki sitten uuden ”Impera” -albuminsa.