Kingdom Comen James Kottakin ystävä kertoo rumpalin kärsivän pahasta addiktiosta: ”Riippuvuus on täysin vallannut hänet”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 14.6.2022

Saksalainen 80-luvun lopulla perustettu hard rock -yhtye Kingdom Come teki hetki sitten paluun keikkalavoille. Bändi esiintyi Sweden Rock Festival -tapahtumassa Ruotsin Sölvesborgissa, mutta yhtyeen esiintyminen keräsi rajua kritiikkiä.

Kovaa kritiikkiä sai erityisesti yhtyeen rumpali James Kottak, joka oli monen nettikommentin ja kriitikon erityiskohteena. Kottakin soittoa on kuvailtu laahaavaksi ja jopa humalaisen kuuloiseksi.

Kottakin ystävänä tunnettu basisti Robbie Crane, joka on soittanut uransa aikana esimerkiksi Rattin riveissä, avasi sanaisen arkkunsa Kottakin tilanteesta kuultuaan bändin konsertin aiheuttamasta kohusta.

”Tämä on surullinen tilanne, James on hyvä tyyppi. Hän on isä, veli, poika, aviomies ja ystävä. Mutta valitettavasti olet oikeassa… ainoa henkilö, joka voi pelastaa Jamesin, on James itse. Hänen täytyy haluta sitä. Mutta kuten niin monet ennen häntä, riippuvuus on täysin vallannut hänet. Hän on oman myrskynsä keskellä eikä näe ympärillään muuta kuin rauhaa. Hän ei tajua, millaista fyysistä vahinkoa hän on tehnyt itselleen. Ei ainakaan vielä… jos yrittäisimme auttaa, kuulisiko hän meitä? En tiedä. Toivottavasti tämä tilanne toimii hänelle herätyksenä. Voimme vain rukoilla hänen puolestaan”