Kingdom Come – Outlier

Kirjoittanut Juha Attola - 28.4.2013

Lenny Wolf palaa uuden Kingdom Come -albumin kera. Yhtyeen, jos tässä voidaan enää yhtyeestä puhua, jäsenmäärä on vuosien varrella kutistunut minimiin, elikkä herra Wolf operoi nykyään yksin tuon nimen alla. Uusi levy on nimeltään ”Outlier”, ja se on ainakin omien muistikuvieni mukaan yhtyeen kolmastoista studioalbumi.

Avauskappale ”God Does Not Sing Our Song” on perinteistä Kingdom Comea, kuitenkin hieman uudistetulla soundilla. Raskautta on hivenen enemmän kuin aikaisemmin, ja lisätty on myös industrial-henkistä konesoundia. Mikä kuitenkin parasta, niin herra Wolfin omaperäinen ääni on mitä mainioimmassa kunnossa. ”Running High Distortion” lisää kierroksia ja on varsin menevä kappale. Tästä uudesta suuntauksesta voidaan todeta, että ainakin raskaimpien osuuksien kohdalla on menty oikeaan suuntaan. Kolmas kappale ”Rough Ride Rallye” alkaa todella epäilyttävällä konesoundilla. Onneksi noin minuutin kohdalla kuullaan jo hieman kitaraakin. Kappale on kyllä täysin yllättävä löytö Kingdom Comen albumilta, tämä voisi nimittäin aivan hyvin olla vaikkapa Mobyn tuotantoa. Yllättävää kyllä, muutaman kuuntelun jälkeen kappale rupeaa toimimaan varsin hyvin ja onkin yksi levyn pirteimmistä yllätyksistä.

Albumilta löytyy toki myös perinteisempää hard rock- poljentaa, kuten kappaleet ”Let The Silence Talk” ja ”The Trap Is Alive”. ”Outlier” sisältää kymmenen kappaletta, jotka kaikki toimivat varsin hyvin. ”Outlier” ei tule kuitenkaan olemaan levy, joka muistettaisiin 20 vuoden päästä levynä, joka muutti hard rockin tai heavyn, mutta ei se myöskään ole levy, joka unohtuu hyllyn perälle ensimmäisen kuuntelun jälkeen. Kappaleet ajavat asiansa kaikessa yksinkertaisuudessaan, ja kieltämättä nuo alkuun hieman kummastuttaneet konesounditkin toimivat tällä kiekolla ihan hyvin, varsinkaan kun niiden käyttö ei ole mennyt aivan överiksi. Ehkäpä seuraavalle levylle kannattaisi kuitenkin harkita mukaan jonkin sortin kitaristia, nyt nimittäin kitaraosuudet jäävät hetkittäin hieman laimeiksi.

”Outlier” ei ehkä ole se kaikkein helpoin Kingdom Come -albumi, mutta kuitenkin tutustumisen arvoinen teos. Uudistettu äänimaailma todistaa sen, ettei musiikillisten muutosten tekeminen välttämättä tarkoita bändille uran loppua, liian harva vain nykyään uskaltaa vanhaa kaavaansa lähteä muuttamaan.

7/10

Kappalelista:

1.God Does Not Sing Our Song
2.Running High Distortion
3.Rough Ride Rallye
4.Let The Silence Talk
5.Holy Curtain
6.The Trap Is Alive
7.Skip The Cover And Feel
8.Don’t Want You To Wait
9.Such A Shame
10.When Colors Break The Grey

http://www.lennywolf.com/

Kirjoittanut: Juha Attola