Kirjurinluodossa juhlitaan kesän persoonallisimman esiintyjäkattauksen voimin – Festariennakko: Porispere 2017

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 3.8.2017
Viime kesän Porispere-yleisöä

Porin Kirjurinluodossa tänä viikonloppuna järjestettävä Porispere-festivaali on pikkuhiljaa kasvanut yhdeksi kesän merkittävimmistä festivaaleista. Kodikas festivaalialue ja toimivat järjestelyt, omanlaisensa rento ilmapiiri ja persoonallinen esiintyjäkattaus erottavat Porisperen Suomen muista festivaaleista. Tällä kertaa perjantain kattauksessa painotetaan metallimusiikkia ja raskasta rockia; esiintyjinä nähdään mm. thrash metal -veteraani Testament ja lukuisia kotimaisia raskaan musiikin ykkösnyrkkejä. Lauantain kattauksestakaan ei puutu ruutia, kun lavoilla nähdään suomirockin uranuurtajia, punk-veteraaneja ja maailman nopeimmaksi yhtyeeksi tituleerattu legendaarinen Napalm Death. Sunnuntai on tuttuun tapaan perhepäivä, joka on omistettu radiokansan suosikeille.

Perjantai 4.8.

Kotiteollisuus
Lokkilava klo 16.45

Festarit avaa jo melko pitkän uran tehnyt rock-yhtye Kotiteollisuus, joka esiintyi myös ensimmäisillä Porispere-festivaaleilla vuonna 2011. Kotiteollisuus jakaa kansaa rajusti, mutta nauttii silti melkoista kansansuosiota, eivätkä tunnetuimmat kappaleet ole vieraita radiollekaan.

Thor
Energialava klo 17.45

Monenlaisten koukeroiden kautta nykyiseen asemaansa kulkenut heavy metalin ja raskaan rockin sanansaattaja Thor koettelee juustoisuuden rajoja yhdistäen voimamiesshow’ta live-keikkoihinsa. Jo 1970-luvun lopulla uransa aloittanut yhtye nauttii Suomessa (ja toki muuallakin) jonkinlaista kulttisuosiota, mikä saa sen palaamaan tänne yhä uudestaan. Uusi ”Beyond the Pain Barrier” -albumi julkaistaan juuri keikkapäivänä, joten nopeimmat kerkeävät ottaa sen haltuun ennen kuin yhtye astuu lavalle.

Ranger
Sirkusteltta klo 20.00

Kotimaisen vauhtihevin nouseva nimi Ranger on ottanut musiikkiinsa vaikutteita myös aggressiivisesta thrashista. Kaksi albumia julkaissut yhtye on puhaltanut uutta energiaa perinnemetallin piireihin ja alkanut pikkuhiljaa raivata itselleen tietä ulkomaillakin.

Testament
Lokkilava klo 20.50

 

Testament on ollut Suomen festarikesän vakiovieras jo monta vuotta, ja tänä kesänä se esiintyy ensimmäistä kertaa Porissa. Thrash metalin raskaan sarjan kärkikahnaajiin kuuluvan yhtyeen uusi ”Brotherhood of The Snake” -albumi julkaistiin viime vuonna, ja fanien keskuudessa ollaan aika pitkälti yhtä mieltä siitä, etteivät vuosikymmenet ole pehmittäneet ulosantia vaan päinvastoin, Testament on kovempi kuin koskaan!

Turmion Kätilöt
Energialava klo 21.55

Kotimaisen raskaan musiikin kentän pitkäaikainen industrial metal -sirkus Turmion Kätilöt on takuuvarma live-esiintyjä. Vanhat ja uudet kappaleet ladataan täysillä jokaikinen kerta, eikä näillä keikoilla ole ikinä tarvinnut tapittaa kädet taskussa. Turmion Kätilöt on kaikin puolin niin porisperemäinen yhtye kuin voi mitenkään olla.

Lauantai 5.8.

Bigpendix
Lokkilava klo 13.30

Yhtenä Porisperen teemoista on punk-musiikin juhlavuosi, minkä johdosta esiintyjäkattauksessa on niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin punk-yhtyeitä ihan riittämiin. Lauantai avataan verrattain mielenkiintoisissa merkeissä, kun kotimaisen punk-musiikin pitkäaikainen tekijä Appendix esiintyy yhdessä Pori Big Bandin kanssa. En osaa sanoa yhtään, mitä tältä pitäisi odottaa, mutta tuskin se ainakaan tylsää tulee olemaan.

Peer Günt
Lokkilava klo 17.00

Peer Günt on lukeutunut suomalaisen rock ’n’ roll -musiikin legendaarisimpiin nimiin jo yli neljä vuosikymmentä. Laulaja-kitaristi Timo Nikin johtama yhtye ei ole väsynyt vuosien saatossa kuten monet aikalaisensa, vaan rokkaa edelleen täydellä teholla.

Anal Thunder
Sirkusteltta klo 20.10

20-vuotisjuhlakiertuettaan soittava Anal Thunder on yksi aidoimmista punk rock -yhtyeistä, mitä tästä maasta on ikinä tullut. Vaikka et edes pitäisi musiikista, tulet pitämään tästä keikasta, jos sinussa on edes pieni palanen punkkaria.

Dingo
Lokkilava klo 21.00

Dingon kohdalla ollaan suoraan suomirockin ytimessä. Kaikki suurimmat hittinsä tehneellä kokoonpanolla kiertueelle lähtenyt yhtye tarjoaa nostalgiatripin popahtavan rock-musiikin kulta-aikoihin.

Napalm Death
Energialava klo 22.00

Jottei lauantai nyt menisi ihan läpsyttelyksi, loppuillasta tykitellään oikein kunnolla Napalm Deathin tahtiin. Grindcoren, death metalin ja muun vastaavan äärimusiikin avulla vahvasti kantaa ottava yhtye on lyönyt jauhoja suuhun jo 1980-luvun alusta asti. Kannattaa lämmitellä kunnolla, että pysyy tahdissa mukana.

Luetuimmat

Uusimmat