Kirk Hammett listasi kolme kitarasooloaan joista on kaikista ylpein

Hartwall Areenalla 2018

Mitä soittotaitoihin tulee, on -kitaristi Kirk Hammett yli 35-vuotisen uransa aikana saanut kitarayhteisöltä vähintään yhden risun jokaista ruusuaan kohden. Erityisesti wah-pedaalin käytöstään hyvässä ja pahassa tunnettu Hammett on motivoinut urallaan tuhansia nuoria tarttumaan kitaran varteen, lunastaen ansaitun paikkansa yhtenä maailman vaikutusvaltaisimmista metallikitaristeista.

Hammett listasi Metal Hammerin haastattelussa kolme kitarasooloaan joista on kaikista ylpein:

Hero Of The Day

”Kun soolo siirtyy mollista duuriin, se alkaa rytmisellä kikalla ja nostaa seuraavan osan etualalle… Moni on varmasti eri mieltä, enkä tiedä miksi, mutta minulle se on yksi suosikkijuttujani, mitä olen koskaan tehnyt.”

Fade To Black

”Yksi litaniasta sooloja, joita rakastan soittaa livenä. Pääsen sekoittamaan pakkaa improvisoimalla, enkä koskaan soita samaa sooloa kahdesti. En tiedä ensimmäisestä lickistä lähtien, mitä vittua aion soittaa. Rakastan sitä veitsen terällä tanssivaa tunnetta, elän sitä fiilistä varten.”

One

”Lars soitti minulle ja kysyi ’Voitko tulla tänne? Tarvitsemme uuden biisin demolle soolon’. Kun tulin paikalle kitarani kanssa, Lars soitti biisin minulle pari kertaa. Kokeilin sitä hetken, ja selvittelin. mitä James soittaa soolon taustalla. Sanoin ’Okei, paina äänitys päälle’, ja ennen kuin huomasinkaan, käteni täppäilivät kitaran kaulaa sointukiertoa seuraten, ja koko homma vain ilmestyi tyhjästä! Jälkeenpäin ajattelin ’Noh, sehän oli trippaavaa’.”

Kommentoi julkaisua