Kirk Hammettin mukaan Metallica halusi jäljitellä ”Black Albumillaan” AC/DC:n hittilevy ”Back In Blackia”

Metalliyhtye Metallican vuoden 1991 nimetön menestysalbumi, jota myös ”Black Albumiksi” kutsutaan, on yksi myydyimpiä metallialbumeita ikinä. Se on samalla bändin kaupallisesti menestynein tuotos ja läpimurtolevy suurempaan maailmansuosioon.

Tuoreessa Uncut-lehden haastattelussa bändin kitaristi Kirk Hammett paljastaa, että bändillä oli tuolloin taustalla ajatus tehdä uudesta albumistaan filosofisesti samanlainen kuin AC/DC:n vuoden 1980 menestysalbumi ”Back In Blackista”; eli levy täynnä hittejä.

”Se ei ollut helppoa tehdä, koska halusimme sille albumille tietynlaisen soundin. Halusimme kaiken olevan parhainta mahdollista niin soundillisesti, musiikillisesti kuin soitannollisestikin, joten me menimme studioon ja – olen varmasti ensimmäinen henkilö, joka mainitsee tämän – me halusimme tehdä oman ’Back In Blackimme’, levyn täynnä singlejä. Se oli konseptina; kappaleita, jotka kuulostavat singleiltä, mutta jotka eivät ole sitä”, Hammett avaa bändin mietteitä levyn työstämisen aikoihin.

Rumpali Lars Ulrich tarttuu Hammettin sanomisiin ja lisää:

”Istuimme alas ja mietimme Misfitsia, AC/DC:ta ja The Rolling Stonesia. Mietimme kappaleiden yksinkertaistamista ja lyhyempien kappaleiden säveltämistä. On hankalampaa tehdä lyhyt kappale kuin pitkä, ja on hankalaa olla ytimekäs. Uusi haaste oli tehdä lyhyempiä kappaleita, joissa on enemmän notkeutta ja fysikaalisuutta kuin aivojumppaa.”

 

Kommentoi julkaisua