Kiss muistelee eri lämmittelybändejään vuosien varrelta: kertoo suhtautumisensa AC/DC:hen, Judas Priestiin ja Rushiin

Legendaariselta yhdysvaltalaiselta hard rock -yhtye Kissilta kysyttiin radiokanava SiriusXm:in haastattelussa yhtyeen uran eri lämmittelybändeistä. Bändiltä kysyttiin, mitkä eri yhtyeet ovat olleet parhaita lämmittelijöitä vuosien varrella. Yhtyeen basisti-laulaja Gene Simmons vastasi:

AC/DC ensimmäisellä kiertueellaan. Se bändi jakaa saman filosofian kuin me – ihan sama mitä muut bändit tekevät, ole aidosti oma itsesi. Olen sanonut sen ennenkin, mutta juuri nyt se on todellisempaa kuin koskaan. Moni näyttää samalta, käyttäytyy samalla tavalla ja tekee samoin tavoin – rap, country… maailmalla tapahtuu paljon samankaltaisuutta. Silloin tällöin vastaan tulee bändi niin kuin AC/DC – kukaan muu ei kuulosta heiltä. Me haluaisimme ajatella olevamme myös uniikkeja samalla tavalla. Uniikkius tarkoittaa sitä, että on oma sormenjälkensä, koska luontoäiti tietää parhaiten. Maailmassa ei ole toista samanlaista sormenjälkeä kuin meillä, ja bändien tulisi marssia omaan rytmiinsä.”

Rumpali Eric Singer lisää:

”Mielestäni Rush oli paras. Näin heidän avaavan Kissille. Ajattelin, että he ovat siistein avausbändi. Se oli heidän ’Fly By Night’ -kiertueensa, joskus vuoden 1975 alussa. Kiss oli juuri julkaissut ’Hotter Than Hellin’ ja Rush oli juuri saanut Neil Peartin mukaan ja julkaisi ’Fly By Nightin’.”

Bändin laulaja-kitaristi Paul Stanley on Singerin kanssa samaa mieltä:

”Minun mielestäni meille Rush oli kaikista jännittävin. Kun he ensimmäistä kertaa soittivat kanssamme Kanadassa, John Rutsey oli vielä heidän rumpalinaan. Heidän ensimmäinen albuminsa kuulosti ihan Humble Pielta ja Led Zeppelinilta. He löysivät jalansijan siitä, mitä halusivat tehdä myöhemmin. He olivat aina loistavia. AC/DC Bon Scottin kanssa oli loistava! Judas Priest oli ilmiömäinen. Myös Bob Seger… lista voisi vain jatkua. Bob Seger myi ensimmäisen kultalevynsä ollessaan kanssamme kiertueella. John Mellencamp, Tom Petty… lista vain jatkuu.”

Kiss siirtyy vuonna 2019 jäähyväiskiertueelleen ”End Of The Road”.

Kommentit