Kitaramässäilyä aina hengästymiseen asti – Arviossa Voidfallenin ”The Atlas Of Spiritual Apocalypse”

Kirjoittanut Ilona Pakarinen - 6.11.2021

Kitaravirtuoosi Henri Vuorenmaan ympärille perustettu metalliyhtye Voidfallen on julkaissut odotetun debyyttialbuminsa. Albumi näki päivänvalon lokakuussa 2021, ja se kantaa nimeä ”The Atlas Of Spiritual Apocalypce”.

Albumin nimikkokappale toimii laadukkaasti toteutettuna introna, jota seuraa kappaaleet ”Remnants Of The Heart” ja ”The Hollows”. Molemmat kappaleet pitävät sisällään rajatonta mässäilyä taidokkailla kitarariffeillä, sekä koskettavia melodioita, jotka ovat kuin taivaalta tipahtelevia vesipisaroita. ”The Daughters” matkaa jopa keskiaikaisiin tunnelmiin, jossa seuraava vaara saattaa vaania aivan selän takana. Vokalisti Tommi Kangaskortet kannattelee kappaletta vakuuttavalla otteella, ja kappaleen lopetus hekumoi yliluonnollisia piirteitä.

From Souls To Embers” on suoraviivainen metallirallatus, josta ei uhkaavuutta puutu. Tarttuva melodia ja koskettava kertosäe on aseistariisuvaa. ”From Embers To Fall” jatkaa koskettavuuden tiellä, yhdessä kappaleella vierailevan Mikko Heikkilän kanssa. Pidän itse henkilökohtaiseti tätä Kauniista ja Kuolemattomasta, sekä myöhemmin Dawn Of Solacesta, tuttua Heikkilää yhtenä Suomen sielukkaimpina tulkitsijoina. Hänen vierailunsa kappaleen puhtaissa lauluosuuksissa, tuo kappaleeseen lisää syvyyttä ja tarttumapintaa.

Sui Generis” jatkaa määrätietoisella ärhäkkyydellään, ja tuo mieleen niin ikään juuri julkaistun Bloodred Hourglassin ”Your Highness” -albumin. Jopa hieman julistavaan sävyyn sovitettu kappale ”The Slaves Of The Echo Chambers” on varsin mielenkiintoinen. Kappaleessa Tommi Kangaskortetin örinää tukee Vornasta tuttu Vesa Salovaara. Kangaskortetin örinä yhdistettynä Salovaaran puhtaisiin lauluosuuksiin tekee kappaleesta moniulotteisen ja viihdyttämän, omalla persoonallisen mielenkiintoisella otteella. Lopulta ”Seen Trought Ice” päättää tämän laadukkaasti toteutetun albumin.

Kuunteluelämykseni päätyttyä tuntuu, kuin olisin käynyt läpi pesukoneen linkouksen supernopean ohjelman. Tämä luo hivenen hengästyttävän yleisvaikutelman. Ei kuitenkaan voi kiistää, etteikö albumi olisi toteutettu laadukkaasti, jossa pääroolia näyttelee Vuorenmaan säveltämät taidokkaat kitaroinnit.

7½/10

Kappalelista:

  1. The Atlas Of Spiritual Apocalypse
  2. Remnants Of The Heart
  3. The Hollows
  4. The Daughters
  5. From Souls To Embers
  6. From Embers To Fall
  7. Sui Generis
  8. The Slaves Of The Echo Chambers
  9. Seen Trought Ice