Kitararockia tarjoileva Kantama julkaisi uuden singlen ”Poika”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 27.1.2023

Ei suomirockia, vaan suomenkielistä rock-musiikkia. Siitä on kyse Kantaman musiikissa ja uudessa singlejulkaisussa ”Poika”. Kolmihenkisen porilaisbändin seitsemäs singlejulkaisu tarjoaa jälleen monipuolista kitararockia, mikä jatkaa ja vahvistaa yhtyeen musiikillista identiteettiä. Kappaleessa yhdistyvät tarttuvat melodiat ja lyriikat, isot kertosäkeet sekä maailmanluokan soittaminen ja soundi. Yhtye linjaa asiaa seuraavasti:

”’Poika’”-kappale on kokonaisvaltaisesti ehdottomasti parasta Kantama-tuotantoa toistaiseksi. Musiikki kuljettaa ja tukee tarinaa koukuttavasti alusta loppuun. Säkeistön popahtava fiilis tarjoaa kuitenkin jotain uutta, mitä Kantaman biiseissä ei aikaisemmin ole kuultu. Yhtyeessämme on kolme hyvin omanlaista persoonaa, joiden musiikillinen osaaminen ja ulosanti luo oman soundimme.”

-Kantama

“Tässä biisissä kertosäe on jälleen se, joka varmasti jää kuuntelijan mieleen. Haluamme tehdä niistä isoja ja tarttuvia. Tuttuun Kantama-tyyliin biisi sisältää kuitenkin myös paljon pieniä tuotannollisia ja musiikillisia ratkaisuja, joita ei välttämättä aina huomaa ensimmäisellä kuuntelukerralla.”

-basisti Lauri Häkkinen

Kappale kertoo tarinan, joka on varmasti osunut aika monen ihmisen kohdalle: miten uskaltaa jättää tuttu ja turvallinen ja ottaa uusi askel kohti tuntematonta.

“Biisien tarinat syntyvät usein oikeista elämäntilanteista. Pyrin tekemään kappaleen tekstin niin, että sen tarina avautuu kuuntelijalle jollain tasolla mutta jättää kuitenkin tulkinnan varaa.”

-säveltäjä-sanoittaja Sami Virtanen

Myös kappaleelle tehty musiikkivideo tarjoaa hieman erilaista näkemystä lyriikkavideon tuotantoon. Videon yhtye teki yhteistyössä JP Kaukosen kanssa.

“Haluamme aina haastaa itseämme tekemään parempia ja erilaisia musiikkivideoita. Tällä kertaa ideana oli tehdä lyriikkavideo, joka ei ole vain pelkkää grafiikkaa ja still-kuvia, vaan sisällytimme lyriikkavideon musiikkivideon sisään. Kuvasimme videon vielä ns. one-shot-ottona eli yhdellä jatkuvalla kamera-ajolla, mikä antaa videolle tässäkin suhteessa erilaisen ja taiteellisemman lähestymistavan. Videossa on myös paljon pieniä detskuja, joita ei näe ensikatsomisella.”

-rumpali Jani Iivonen

Bändi on jälleen vastannut itse kappaleen äänituotannosta lukuun ottamatta masterointia, jonka on tehnyt Svante Forsbäck.

Kantama:
Sami Virtanen – kitara ja laulu
Lauri Häkkinen – basso ja taustalaulu
Jani Iivonen – rummut ja taustalaulu

https://www.facebook.com/kantamayhtye

https://www.instagram.com/kantamayhtye/