Kuva: Lauri Hämäläinen

Kitarasankarin monet kasvot – Euge Valovirran odotettu sooloalbumi nyt ulkona

Kirjoittanut J.Anttolainen - 24.8.2018
Kuva: Lauri Hämäläinen

Jo alkuvuodesta lähtien jytyillä sinkuilla positiivista tulosvaroitusta antanut Euge Valovirta julkaisi tänään koko ”Easy Does It” -sooloalbuminsa, jossa päästetään irti paitsi tietenkin itse kitarasankari, myös rockin ja metallin aito ilo sekä upea laulajakaarti; ovathan mukana Niklas Kvarforth (Shining), Hannes Kett (Shiraz Lane), Tommy Tuovinen (ex-MyGrain), Micko Hell (Denigrate, Gloomy Grim) sekä Jules Näveri (Profane Omen & Spiritraiser)!

Tällä hetkellä Tanskassa yhtyeensä Cyhran kanssa kakkoslevyn äänityksiä purkittava Euge Valovirta on jo alusta alkaen ollut tyytyväinen siitä, miten rento koko soololevyn projekti on ollut ja miten älyttömän hienoa duunia Rainer Tuomikanto sekä Lauri Hämäläinen ovat tehneet koko levyn kivijalkaosastolla rumpu- ja bassosuorituksineen.

”No niin! Vihdoinkin se pitkään ja hartaasti työstetty soololätty on valmis ja pihalla. Mähän olen noin yleisesti tullut tunnetuksi raskaamman musan raapijana, joten tällä levyllä halusin tuoda esiin myös muutkin puoleni soittajana. Levyltä löytyy sitä tuttua alavireistä junttaa, mutta myös hilpeätä country-pickausta ja kaikkea siltä väliltä”, Euge itse luonnehtii ja jatkaa:

”Halusin tehdä levyn, jolta käy selväksi millainen olen kitaristina ja melkein kaikki puolet siinä tuleekin käytyä läpi. Bluesia levyllä ei suoranaisesti ole, mutta kyllä sekin sieltä, kuten oikeastaan kaikista tekemisistäni, läpi kuuluu.”

Jo aiemmin tänä vuonna albumilta on julkaisu kolme biisiä: Nico Hartosen tulkitsema jykevä ”Feed the Fire”, Hannes Kettin tähdittämä rock-ilottelu ”Liquid Lunch” sekä Jules Näverillä höystetty ”Triggered Boulevard”, ja koko ”Easy Does It” -albumi on nyt siis kuunneltavissa suoratoistopalveluissa, kuten Spotifyssä.

Euge ei ole ainakaan toistaiseksi miettinyt kiertävänsä soolorojektinsa tiimoilta – jo laulajakaartin saaminen kasaan on hienoinen haaste, mutta hän ei ole myöskään haudannut ajatusta siitä, josko tähtien ollessa oikeilla kohdillaan erikoisilta voisi olla mahdollinen. Koko projektin tärkein merkkipylväs on kuitenkin nyt jo saavutettu, ja se on ”Easy Does It” -albumi itse.

”Nyt on to do -rasti soololevyn kohdalta ruksattu ja haluan sanoa ison kiitoksen kaikille, jotka olitte mukana tavalla tai toisella tekemässä tätä. Arvostan erittäin paljon.”

www.facebook.com/eugeofficial/
www.youtube.com/c/EugeValovirta230V
www.instagram.com/Euge230V/
www.twitter.com/Euge230V