Kitaravelho Guthrie Govan saapuu lokakuussa Yiorgos Fakanas Groupin mukana Helsinkiin, Tampereelle ja Jyväskylään

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 15.6.2020

The Aristocrats -yhtyeen kitaristina tunnettu Guthrie Govan lyö hynttyyt yhteen Yiorgos Fakanas Groupin kanssa ja starttaa Euroopan-kiertueelle lokakuussa. Ryhmä tarjoilee rouhean kattauksen väkevää fuusiojazzia Helsingin Konepaja-salilla, Tampereen Jack The Roosterissa ja Jyväskylän Ilokivessä.

Tämän päivän valovoimaisimpien kitaristien joukkoon lukeutuva Guthrie Govan tunnetaan vahvasta monipuolisuudestaan. Hänen näpeissään taipuvat vaivatta eri tyylit ja tekniikat. Siemenet Govanin yhteistyölle Kreikan arvostetuimpien basistien joukkoon lukeutuvan Yiorgos Fakanasin kanssa kylvettiin miesten jaettua lavan Ateenassa vuonna 2012. Yhteistyö sai jatkoa muutamia vuosia myöhemmin ja 2019 ryhmä julkaisi ”The Nest …Live in Athens” -livelevyn 2018 Italiassa ja Kreikassa soitetulta minikiertueelta.

Nyt nelikko nähdään ensi kertaa yhdessä myös Suomessa. Keikoilla taotaan takuulla fuusion kovaan ytimeen idearikasta ja taidokasta sooloilua, heittäytymistä ja helmeilevää vuorovaikutusta – ja Govanin tuntien huumoria unohtamatta.

www.youtube.com/watch?v=AtAZx5N_3jY

Lämppäreinä keikoilla toimivat Mr. Fastfinger sekä Juha Aitakangas.

www.youtube.com/watch?v=WfwHoNJbDy8

www.youtube.com/watch?v=iBNTPMSPVEs

Yiorgos Fakanas Group feat. Guthrie Govan Suomen-keikat:

12.10.2020 Helsinki, Konepaja-sali / K-18
Liput alkaen 35e
Ennakot Tiketti.fi
13.10.2020 Tampere, Jack The Rooster / K-18
Liput alkaen 34e
Ennakot Lippu.fi
14.10.2020 Jyväskylä, Ilokivi / K-18
Liput alkaen 35e
Ennakot Tiketti.fi

Luetuimmat

Uusimmat