Kitaristilegenda Little Steven Puistobluesin päätähdeksi Järvenpäähän heinäkuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.3.2017

Rock-maailman tunnetuimpiin kitaristeihin lukeutuva Little Steven saapuu Puistobluesin päätähdeksi Järvenpäähän heinäkuussa. Bruce Springsteenin luottomiehenä ja The Sopranos-sarjasta tutuksi tullut näyttelijä ja kitarataituri nousee The Disciples of Soul -yhtyeensä kera Puistobluesin pääkonsertin esiintymislavalle lauantaina 1. heinäkuuta. Tänä kesänä 40-vuotista taivaltaan juhlivan Puistobluesin liput ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä. 

Little Steven, oikealta nimeltään Steve van Zandt, on todellinen monilahjakkuus. Hän on muusikko, lauluntekijä ja levytuottaja mutta myös näyttelijä, kirjailija sekä radio-DJ. Taiteellisen uransa lisäksi hän on aktiivinen ihmisoikeuksien puolesta puhuja.

Little Steven on Bruce Springsteenin the E Street Band -yhtyeen perustajajäsen. Hänen muita kokoonpanojaan ovat olleet mm. Southside Johnny and the Asbury Jukes, Artists United Against Apartheid, Demolition 23, The Chesterfield Kings, The Cocktail Slippers ja The Breakers. The Sopranosin lisäksi hänet on nähty myös mm. suositussa Lilyhammer-sarjassa.

Musiikintekijänä Little Steven on omaa luokkaansa. Hän on säveltänyt lauluja mm. Jackson Brownelle, Pearl Jamille, Jimmy Cliffille, Southside Johnnylle, Darlene Lovelle, Gary U.S. Bondsille, Ronnie Spectorille, Nancy Sinatralle ja Brian Setzerille. Hän on säveltänyt myös tunnuskappaleita moniin elokuviin, kuten Yksin kotona 2 – eksynyt New Yorkissa ja Yhdeksän kuukautta.

Little Steven on täydellinen pääesiintyjä juhlistamaan 40-vuotista taivaltamme, toteaa Puistobluesin festivaalijohtaja Miikka Porkka. – Päälavallamme on nähty musiikin legendoja Carlos Santanasta John Fogertyyn, B.B. Kingistä Gary Mooreen ja Status Quosta Taj Mahaliin. Nyt on viimein aika saada vieraaksi myös suomalaisten suuresti arvostama Little Steven. Olemme erittäin tyytyväisiä tämän vuoden pääkonsertin ohjelmistoon ja Little Steven on huippuluokan artisti, joka kruunaa juhlavuoden kattauksen, Porkka jatkaa.

Puistoblues järjestetään tuttuun tapaan juhannuksen jälkeisellä viikolla. Keskiviikkona 28. kesäkuuta alkava festivaali huipentuu 1. heinäkuuta Vanhankylänniemessä pidettävään pääkonserttiin, jonka kotimaisina tähtinä nähdään SF Blues, Micke Björklöf & The Blue Strip, erikoiskokoonpanolla vahvistettu Agents sekä legendaarisen muusikkosuvun vesa Devon Allman. Pääkonserttiin on alle 13-vuotiaille ilmainen pääsy maksavan aikuisen mukana.

Festivaali koostuu blueskadusta (ilmaistapahtuma), musiikkiklubeista ja pääkonsertista. Lisäksi festivaalin aikaan Järvenpäässä on perinteisesti paljon erilaista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille.

 

Puistoblues: www.puistoblues.fi

Little Steven: http://undergroundgarage.com

Luetuimmat

Uusimmat