Kitaristilegenda Trevor Rabin tarjoaa viimeisen maistiaisen ensi viikolla julkaistavalta ”Rio”-albumiltaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 29.9.2023

Yes-yhtyeen kulta-aikojen kitaristi Trevor Rabin on tehnyt paluun elokuvamusiikin parista soolotuotantonsa äärelle. Ensi viikolla julkaistava ”Rio”-albumi on hänen ensimmäinen soololevynsä yli vuosikymmeneen. Uuden albumin myötä Trevor Rabin solmi levydiilin progressiiviseen musiikkiin erikoistuneen InsideOut Musicin kanssa. Tulevalta albumilta on kuultu tähän mennessä kappaleet ”Big Mistakes” sekä ”Push”, jotka julkaistiin myös musiikkivideoiden kera.

Trevor kertoo tunteikkaan ”Oklahoma”-singlen sanoitusten saaneen ensikipinänsä vuonna 1995, jolloin Oklahomassa tapahtui yksi Yhdysvaltojen pahimmista terrori-iskuista. Kappaleelle tehty pysäyttävä musiikkivideo kuvainnollistaa tuota traagista päivää, jolloin satoja ihmisiä kuoli ja haavoittui massiivisen räjähdyksen seurauksena.

”Vuonna 1995 kirjoitin sanoitukset, jotka olivat saaneet inspiraationsa Oklahoman tapahtumista. Isku traumatisoi koko kansakunnan ja tulee olemaan aina synkkä päivä. Siitä on melkein kolme vuosikymmentä aikaa, ja nyt minusta tuntui siltä että aika on kypsä kappaleen viimeistelylle. Oklahoma on omistettu iskun uhrien omaisille”, Trevor Rabin kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Rio”-albumin kappalelistaus:

  1. Big Mistakes
  2. Push
  3. Oklahoma
  4. Paradise
  5. Thandi
  6. Goodbye
  7. Tumbleweed
  8. These Tears
  9. Egoli
  10. Toxic

Johannesburgista kotoisin oleva Trevor Rabin on soittanut pianoa ja kitaraa lapsesta asti, ja hän aloitti uransa sessiomuusikkona hyvin nuorena. Lontoon kautta Los Angelesiin muuttanut muusikko liittyi Yesiin vuonna 1983, jonka jälkeen yhtye teki uransa menestyneimmän levyn – ”Owner of a Lonely Heart” -hitillä alkavan ”90125” -albumin, jonka kappaleet rakentuivat paljolti Rabinin omien demojen päälle. Hyvin menestyksekkään uran myös elokuvamusiikin saralla tehnyt Rabin on säveltänyt soundtrackeja useisiin menestyselokuviin, kuten muun muassa Con Air, Armageddon, Remember the Titans, Glory Road, Deep Blue Sea sekä molemmat National Treasure -elokuvat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat