Kiuas julkaisee uuden EP:n nimeltä ”Samooja: Pyhiinvaellus”: Suomen-kiertue starttaa maaliskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.2.2024

Suomalainen metallibändi Kiuas julkaisee pitkän levytystauon jälkeen uuden EP:n, joka kantaa nimeä ”Samooja: Pyhiinvaellus”. EP:n äänitykset ovat parhaillaan käynnissä ja sen miksauksesta vastaa Nino Laurenne Sonic Pump Studiolla.

EP julkaistaan maaliskuun alussa suoratoistopalveluissa sekä myöhemmin keväällä rajoitettuna vinyylipainoksena, jonka ennakkotilaus käynnistyy lähiaikoina.

Kiuas starttaa maaliskuussa Suomen kiertueen, joka kattaa seitsemän kaupunkia. Keikoilla kuullaan uutta materiaalia EP:ltä sekä muutenkin uusittu settilista. 

Kiuas on tunnettu musiikillisesta monipuolisuudestaan ja vahvoista teemoistaan, ja tämä uusi EP ei ole poikkeus. Se yhdistää raskaat riffit, tarttuvat melodiat ja syvällisen tarinankerronnan ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Säveltäjä-kitaristi Mikko Salovaara kertoo EP:stä innoissaan seuraavaa:

“Tämä EP on monella tapaa monumentaalinen virstanpylväs, sillä se on uudestisyntyneen Kiuas-yhtyeen uuden ajan ensimmäinen julkaisu, sekä myös bändin ensimmäinen konseptilevy, joka johdattaa Samoojan eeppiseen saagaan.”

Lisätietoja EP:n julkaisupäivästä ja ennakkotilauksista julkaistaan lähiaikoina. Seuraa Kiukaan sosiaalisen median kanavia ja verkkosivuja pysyäksesi ajan tasalla tästä odotetusta julkaisusta.

Kiukaan kaikki neljä ensimmäistä albumia ovat ennakkotilattavissa ensimmäistä kertaa rajoitettuina vinyyliversioina.

Kevään 2024 Samooja -kiertue:
Pe 1.3.2024 Olympia, Tampere
La 2.3.2024 Louhisali, Espoo
La 9.3.2024 Lutakko, Jyväskylä + Tyrantti
Pe 15.3.2024 Rytmikorjaamo, Seinäjoki + Tyrantti
La 16.3.2024 Kantakrouvi, Oulu + Tyrantti
Pe 22.3.2024 Apollo, Turku
La 23.3.2024 On The Rocks, Helsinki

Luetuimmat

Uusimmat