Kiukkuinen, mutta nopeasti unohdettu albumi – arviossa yhdysvaltalaisen Death Before Dishonorin kokopitkä ”Unfinished Business”

Death Before Dishonor -nimisiä yhtyeitä löytyy toistaiseksi kaksi. Molemmat ovat kotoisin Yhdysvalloista, mutta tämänkertaisen arvioinnin kohteena oleva orkesteri on Bostonian seuduilta oleva heavy/hardcore-yhtye. Kohta kahdenkymmenen vuoden ikäinen kokoonpano on painanut 2000-luvulla tasaiseen tahtiin tuotoksia pihalle, ja tahti vain jatkuu. Vaikka viimeisimmästä kokopitkästä ”Better Ways to Die” on vierähtänyt kymmenen vuotta, nyt tänä vuonna julkaistu ”Unfinished Business” pistää pökköä pesään.

”Unfinished Business” -täyspitkä ei pahemmin pituudellaan päätä huimaa. Kahdeksalla kappaleella varustettu levytys kestää hieman yli kaksikymmentä minuuttia. Kiukkua, tulta ja tappuraa kuitenkin riittää näinkin lyhyeksi jääneellä julkaisulla. Albumin musiikillinen anti muistuttaa äkäisen heavyn/hardcoren lisäksi hieman nykyisen Carcassin tuotantoa.

Levyn ensimmäiset sekunnit potkaistaan lujasti käyntiin. ”Cowards Will Fall” ei pahemmin erityistä esittelyä kaipaa, vaan tuo lähes kaiken vihaisen annin kuulijalle selväksi. Kirjaimellisesti ensimmäisten kiukkuisten sekuntien jälkeen pysähdys tulee vastaan. Varsinaiset ongelmat tulevat esille, kun bändi ei oikein osaa päättää, milloin se tahtoo purkaa aggression. Soitossa ei ole moittimista, mutta satunnaiset ja äkilliset seinään törmäilyt aiheuttavat ihmeteltävää kerrakseen. Miksi lopettaa turpasaunonta nopeasti kesken, kun kuuntelijaa on lämmitelty saaden fiilikset korkealle? Nyt monesti tunnelma jäähtyy kylmäksi melko nopeasti.

Oudot jarrutukset eivät kuitenkaan koidu ainoaksi ongelmaksi. Suurin osa kappaleista ei tunnu jäävän kovin hyvin muistiin. Julkaisu on pullollaan mudassa polkevia, nopeita ja vihaisia kappaleita, jotka eivät jää yksinkertaisesti mieleen. Poikkeuksena ”Save Your Breath” koittaa jotenkuten olla se niin sanottu levyn hittikappale, mutta jää hieman laihaksi lohduksi.

”Unfinished Business” -kiekolle löytyy varmasti omat kuuntelijakuntansa ja kuluttajansa, mutta muille tämä ei ole mitenkään erityinen tai muistettava julkaisu. Todellisia tajunnan räjäyttäviä kappaleita on tältä julkaisulta turha etsiä. Bostonialaiset sedät jaksavat olla äkäisiä ja vihaisia, mutta sävellyspuoli jää tällä kertaa hieman vaisuksi.

6/10

Kappalelista:

01. Cowards Will Die
02. True Defeat
03. Freedom Dies
04. Save Your Breath
05. Bad Blood
06. Haunted
07. Left To Die
08. Promises of Yesterday

Death Before Dishonor Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua