Kivesveto Go Go – Tutti Frutti

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 11.7.2014

Kivesveto Go Go vakuutti minut jo ”Saatana Kutsuu Minua” -EP:llään, ja varsinkin kappaleet ”Äiti Hei” ja ”Psykoosi Syvenee” tatuoivat itsensä tajuntaani jo ensikuulemalla. Bändi on julkaissut muutamia EP:itä vuosien saatossa, mutta ”Tutti Frutti” on ensimmäinen täyspitkä albumillinen Kivesveto Go Gon kouvolalaista punkkia.

Aloitusbiisi ”Tajuutsä Jätkä?” on levyn toimivin kappale iskevän kertosäkeensä ansiosta, mutteivät esimerkiksi ”Las Vegas”, ”Asioita Tapahtuu”, ”Iho Kesi” ja ”Sielusi Kyylä” ole paljon sitä huonompia. Seassa on pari tylsempää ja liikaa toisiaan muistuttavaa kappaletta, mutta pääasiassa bändin peruspunk toimii todella hyvin ja levyn jaksaa helposti kuunnella parikin kertaa läpi yhdeltä istumalta. Myös levyn lyhyehkö kesto vaikuttanee asiaan: kappaleiden yhteispituus jää muutamaa minuuttia vaille puoleen tuntiin.

Tarttuvan yksinkertainen riffittely yhdistettynä kylmän kyynisiin ja suorapuheisiin sanoituksiin sekä laulajan rosoiseen ääneen ja hiomattomaan laulutyyliin luovat toimivan kokonaisuuden. Turhautunutta tunnelmaa henkivä albumi sisältää 12 kappaletta, joista suurimmassa osassa ei ole mitään valittamista eivätkä  loputkaan missään nimessä huonoja ole eikä yhtääkään kappaletta tarvitse skipata levyä läpi kuunnellessa. Kappalemateriaalin yksinkertaisuudesta huolimatta Kivesveto Go Golla on tunnistettava tyyli tehdä biisejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Tutti Frutti” on esimerkillinen debyyttialbumi ja yksi viime vuosien kovimmista punk-levyistä. Tätä on luukutettu jo parisen viikkoa melko runsaasti ja tulee varmasti kuunneltua ahkerasti vielä pitkään. Jos homma toimii tulevaisuudessakin yhtä hienosti, niin Kivesveto Go Gosta on tulossa yksi Suomen kovimmista punk-bändeistä, ellei se sitä jo ole.

8½/10


Kappalelista:
1.    Tajuutsä Jätkä?
2.    Las Vegas
3.    Kukaan Ei Tee Mitään
4.    Asioita Tapahtuu
5.    Mossadin Agentti, Mengele ja Mie
6.    20 Denierii
7.    Iho Kesi
8.    Luotolla Ajetaan
9.    Ankee Kesä
10.   Sielusi Kyylä
11.   Laivatytöt
12.   Hautausmaa

Kivesveto Go Go Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Jyri Kinnari