Klassisen hard rockin nimeen vannova Thundermother ravisutti Kuopion Henry’s Pubia

Thundermother, kuva: Aleksi Parkkonen

Vaikka Thundermother on Ruotsista, on yhtye jotenkin onnistunut välttämään Suomessa keikkailun. Nyt tähän tuli kuitenkin muutos, kun perjantai-iltana rokattiin yhtyeen voimin Henry’s Pubissa. Ruotsalaisyhtye esiintyi lauantaina myös Joensuussa ja eilen sunnuntaina vielä Helsingissä. Neljän naisen muodostama yhtye luottaa tyylissään klassiseen hard rockiin, kuten AC/DC:lle ja Danko Jonesille ominaisiin sointukulkuihin. Myös esiintymistapa on samanlainen: yhtye antaa kaikkensa keikalla.

Ennen Thundermotheria esiintyi myös paikallinen Torconal. Olen tähän mennessä aina pyrkinyt katsomaan myös lämmittelijäyhtyeen, mutta valitettavasti tällä kertaa en pystynyt sitä toteuttamaan. Ehdin nähdä kuopiolaisyhtyeen keikasta muutaman viimeisen minuutin, ja ilokseni sain huomata baarissa olleen myös tuolloin paljon ihmisiä. Kuopiolaisten – ja miksei muidenkin onneksi – Tocornal esiintyy marraskuussa Kuopion Ottopojassa.

Kun nyt tarkemmin mietin, niin en ole varmaan koskaan nähnyt livenä yhtyettä, joka koostuu pelkästään naisista. Tämä kertoo osaltaan siitä, kuinka miespainotteista rock- ja metalmusiikki ovat. Odotukseni yhtyettä kohtaan olivat kohtalaiset, sillä heidän uusimmalla levyllään Thudermother kuulostaa hyvältä. Ja jos joku muu minun lisäkseni mietti millainen keikasta mahtaa tulla, antoivat jo ensimmäiset minuutit vastauksen.

Thundermother, kuva: Aleksi Parkkonen

Vaikka Thundermotherin jäsenistö vaihtui lähes kokonaan viime vuoden keväällä, näki keikasta välittömästi kuinka hyvin uusi kokoonpano on hitsaantunut. Se ei toisaalta ole ihme, sillä yhtye on keikkaillut todella paljon Euroopassa tänä vuonna. Neljän naisen muodostama voimalaitos puski toinen toisensa perään groovaavia rock-kappaleita. Osassa kappaleista on haistettavissa vaikutteita etenkin AC/DC:n suunnalta, kuten ”Revival”-kappaleessa, mutta on Thundermotherilla kuitenkin oma tunnistettava soundinsa.

Se, mikä ruotsalaisyhtyeen keikasta teki erityisen hienon, oli aito innokkuus musiikin soittamista kohtaan. Yhtyeen jäsenet olivat yhtä hymyä, eivätkä yrittäneetkään mitenkään peitellä sitä. Vokalisti Guernica Mancini hoiti välispiikit kuten laulajat yleensä, mutta myös muut yhtyeen jäsenet osallistuivat huulenheittoon. Keikan aikana rikottiin myös yhtyeen ja yleisön välinen sanomaton raja useamman kerran: Ensiksi kitaristi Filippa Nässil sukelsi yleisön sekaan kitaransa kanssa ja haastoi samalla ihmisiä soittamaan ilmakitaraa. Myöhemmin myös basisti Sara Petterson kävi yleisön puolella.

Thundermother, kuva: Aleksi Parkkonen

Thundermotherin biisilista koostui pääasiassa energisistä kappaleista, mutta tilaa löytyi myös muutamalle hitaammalle. Ja kuten arvata saattaa, lämpötila oli illan aikana korkea, etenkin lavalla. Toisaalta, mitä olisikaan rock ’n’ roll ilman hikeä? Thundermother tarjosi unohtumattoman illan, josta näyttivät nauttivan ainakin keikkalavan läheisyydessä olleet. Yhtyeen esiintymistä ja yleisön innostumista oli hauska seurata. Thundermotherin esiintyminen oli ammattitaitoista muttei vakavaa. Toivon kovasti, että yhtye sai kiertueensa aikana vakuutettua sen verran suomalaisia, että yhtyeelle olisi kysyntää Suomessa jatkossakin. Ja jos ei ole, niin sitten pitää käydä ulkomailla katsomassa.

Thundermother, kuva: Aleksi Parkkonen

Thundermother Facebookissa

Raportti & kuvat: Aleksi Parkkonen