Kobra And The Lotuksen ”Prevail II” täydentää edeltäjäänsä tunteellisemmalla ilmaisulla

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 13.4.2018

Viime keväänä julkaistu “Prevail I” saa nyt jatkoa, kun Kobra And The Lotus tuo markkinoille levyn toisen osan. Kuten Kobra Paige kertoi viime vuonna antamassa haastattelussaan, albumit muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluttaa sisun ja periksiantamattomuuden perään. ”Prevail”-tupla-albumi on kunnianhimoinen kokonaisuus, mutta lunastaako toinenkin osa odotukset?

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Kobra Paigen mukaan ”Prevail”-albumit oli alun perin tarkoitus julkaista yhtä aikaa, mutta Napalm Records -levy-yhtiön neuvosta Kobra And The Lotus päätti julkaista levyt eri aikaan. Se oli varmasti viisas ratkaisu, sillä siten onnistuttiin ylläpitämään kuuntelijoiden mielenkiintoa paremmin, kun on ollut enemmän odoteltavaa pidemmällä aika välillä. Sain Paigen viime vuonna antamasta haastattelusta sen käsityksen, ettei ”Prevail II” jatka siitä, mihin ensimmäinen osa jäi, vaan levyt ovat kaksi omaa kokonaisuutta, joissa käsitellään samoja teemoja. Naisvokalisti kertoi, miten huolissaan hän on mielenterveysongelmien laajuudesta maailmasta, mikä heijastuu osaltaan myös toisen levyn sisältöön.

”Prevail I” ja ”Prevail II” ovat molemmat hard rockin ja metalin välimaastossa liikkuvia albumeja, mutta joitakin eroja levyistä löytyy. Ensimmäinen osa kuulostaa nimittäin raskaammalle melodioidensa ja sanoitusten suhteen kuin ”Prevail II”, jonka sisältö vaikuttaisi olevan sentimentaalisempaa ja pehmeämpää. Pistävyyttä ja herättelevää sanomaakin tosin löytyy esimerkiksi ”Losing My Humanity”- ja ”Human Empire” -kappaleiden muodossa. Kuten Kobra And The Lotuksen edeltävältä albumilta myös ”Prevail II” löytyy kappaleita, jotka käsittelevät pään sisällä olevien asioiden kanssa painimista. ”Modern Day Hero” on sanoitustensa suhteen kuin selviytymistarina, joka kannustaa kohtaamaan haasteet. ”White Water” käsittelee samaa teemaa, mutta se on sävyltään synkempi. Sen sijaan ”Heartache” kuvailee omantunnon kanssa kamppailua.

Mitä tulee itse levyn musiikilliseen antiin, on Kobra And The Lotus onnistunut loihtimaan monipuolisen albumin, jossa väkevimpiä kappaleita ovat ”Losin My Humanity”  ja ”Human Empire”. Paigen ääni loistaa parhaiten kuitenkin tunnelmallisissa kappaleissa. ”Let Me Love You” on kaunis kappale, joka antaa esimakua siitä, mitä levyltä löytyy. Kappaleesta löytyy myös akustinen versio aivan levyn lopusta, se saa ihokarvat nousemaan pystyy. ”My Immortal” -kappaleessa Paige pääsee näyttämään, miten monipuolisesti hän kykenee käyttämään ääntään. Kappale nousee helposti yhdeksi levy parhaimmista kappaleista.

”Prevail II” -albumilta löytyy monia hienoja kappaleita, jotka lunastavat paikkansa yhtyeen tuotannossa ja kiertueilla. Levy kärsii paikoitellen hienoisesta tasapaksuudesta mutta ei niin paljon, että se vaikuttaisi merkittävästi kokonaisuuteen. Siitä esimerkkeinä toimivat vaikka ”Velvet Roses” ja ”You’re Insane”, jotka ovat tarttuvia ja rouheita kappaleita mutta eivät sisällä mitään yllättävää. Sen sijaan ”White Water” ja akustinen versio ”Let Me Love You” -kappaleesta tuovat hienosti esiin yhtyeen kevyttä ilmaisua ja Paigen upeasti resonoivaa ääntä. Oman erityismaininnan ansaitsee myös hienosti toteutettu Fleetwood Mac coverointi ”The Chain” -kappaleesta.

Kobra And The Lotuksen ”Prevail II” on hyvä albumi, jolla on pienet puutteensa. Omalla kohdallani levy ei onnistunut herättämään innostusta samalla lailla kuin edeltäjänsä, mutta ”Prevail II” vaati vain enemmän kuuntelua. Uuden levyn painotus tuntuu olevan enemmän tunnelmoinnissa, mikä antaa vastapainonsa ”Prevail I:lle”. Jos levyjä miettii yhtenä kokonaisuutena, täydentävät ne onnistuneesti toisiaan. Minulla on vahva epäilys, etteikö levy lunastaisi monien kuuntelijoiden odotukset.

8-/10

Kappalelista:

 1. Losing My Humanity
 2. Let Me Love You
 3. Ribe
 4. My Immortal
 5. Human Empire
 6. Heartache
 7. Velvet Roses
 8. Modern Day Hero
 9. You’re Insane
 10. White Water
 11. The Chain (Fleetwood Mac Cover)
 12. Let Me Love You (Acoustic Bonus Track)

Kobra And The Lotus Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen