Kohti modernimpaa rockia – haastattelussa syyskuussa debyyttinsä julkaiseva Block Buster

, kuva: Pekka Keränen

Reippaasta rockistaan tunnettu Block Buster on saavuttamassa yhden ison etapin, debyyttialbumin julkaisun. Kaaoszine tavoitti yhtyeen rumpalin, Jaakko Metsäpellon, joka avasi, millainen syyskuussa julkaistava ”Losing Gravity” oikein on. Samassa Jaakko paljasti yhtyeen valmistelevan jo seuraavaa pitkäsoittoa ja kertoi myös Block Busterin tulevaisuudensuunnitelmista.

Moro! Kuinkas Block Busterin vuosi on sujunut tähän mennessä?

Jaakko: Tosi mukavasti. Ennen kesää keikkarintamalla oli hiljaisempaa, mikä mahdollisti toisaalta sen, että olemme ehtineet kirjoittaa jo jonkin verran seuraavaa levyä. Nyt kesän aikana olemme soittaneet sitten enemmän keikkoja, etenkin Rock in the City -festareilla.

otti teidät siipiensä suojiin, ja se varmasti helpottaa nyt tulevan debyytinkin markkinointia?

Jaakko: Kyllä, juuri näin. Toki nykypäivänä voi julkaista musiikkia itsenäisestikin netissä ja saada näin musiikkinsa jakeluun, mutta totta kai levy-yhtiön kautta se jakelu onnistuu eri lailla. Ja onhan se kuuntelijoille myös tietynlainen tae, kun bändi on kiinnitetty jonkin levy-yhtiön alle.

Julkaisette syyskuussa esikoistäyspitkänne. Minkälainen prosessi levyn äänitys on oikein ollut?

Jaakko: Block Buster on ollut olemassa jo monta vuotta, ja jo pidemmän aikaa kappaleita säveltäessä olemme miettineet, mikä kappale voisi tulla tulevalle albumille. Toisaalta albumille päätyneet kappaleet ovat verrattain tuoreita, sillä kävimme äänittämässä levyn jo viime kesänä. Ja jos siitä pisteestä katsoo taaksepäin, niin varhaisimmat kappaleet ovat kahden vuoden takaa, joten albumilla ei tehdä läpileikkausta koko yhtyeen uraan.

Albumi kuvastaa hyvin sen hetkistä musiikillista tilaamme, ja koko prosessi oli leppoisa, sillä levyä äänittäessä meillä ei ollut vielä levytyssopimusta eikä mitään deadlinea. Meillä oli mukavasti aikaa valmistella albumia, minkä seurauksena siitä sai tehtyä juuri sellaisen kuin halusimmekin.

Miten koet uuden albumin eroavan vanhemmasta tuotannosta?

Jaakko: Musiikillinen maailmankatsomus on avartunut vuosien saatossa, minkä voi myös kuulla uudella levyllä. Toki musiikkimme ydin on sama, joka on saanut vaikutteensa klassisesta rockista, mutta kun mukaan on tullut uusia vaikutteita, heijastuu se väistämättä musiikkiin. Uuden albumin rock on modernimpaa kuin vanhan tuotannon.

Vaikka tähän kysymykseen voi olla hieman hankala vastata, haluan silti tietää: Onko tulevalta albumilta noussut jokin kappale omaksi suosikiksesi?

Jaakko: Olen kaikkiin albumin kappaleisiin tyytyväinen ja niitä on mukava soittaa, mutta jos pitäisi valita, niin sanoisin ”Gone By The Morning” ja nimikkokappale ”Losing Gravity”. Ne ovat ehkä jollakin tasolla parhaiten onnistuneita.

Mainitsit aiemmin, että olette jo valmistelleet seuraavaa albumia. Tuleeko uusi albumi jatkamaan debyytin linjaa, vai onko se vielä jotenkin poikkeavaa?

Jaakko: Kakkoslevyn linja on oikeastaan aika selvä ja se tulee olemaan erilainen kuin debyyttimme. Jos jotain suuntaviivoja pystyisi sanomaan, niin kakkosalbumi on enemmän kallellaan ”Gone By The Morningin” ja ”Walking Like A Dogin” suuntaan. Levy menee kuitenkin vielä pidemmälle ja tulee olemaan enemmän konseptuaalinen. Myös meidän soundimme on kehittynyt enemmän omanlaiseksemme.

Teillä on ollut kesän aikana mukavasti keikkoja. Mitä niistä odotitte eniten?

Jaakko: Kuopiorockia tuli odotettua paljon, sillä siellä on todella mukava soittaa. Toki ”Rock In The City” -festarit työllistivät meitä kesän aikana ja soitimme niissä akustisia keikkoja. Akustisten keikkojen tunnelma on täysin toisenlainen kuin tavallisten keikkojen, niin niitäkin kyllä tuli odotettua innolla.

Soititte käsittääkseni akustisilla keikoilla debyyttinne kappaleita. Uudet kappaleet taittuvat ilmeisesti hyvin akustisiksi?

Jaakko: Kyllä. Toki kappaleet sovitetaan erilaiseen muotoon, mutta ne istuvat hyvin akustisiksi, ja samalla pääsimme promoamaan tulevaa albumia.

Se kuulostaakin järkevältä. Debyyttinne julkaisu on ensi kuussa, ja odotattekin sitä jo varmasti kovasti. Onko teillä suunnitelmia tehdä kiertue uuden albumin tiimoilta?

Jaakko: Suunnitelmissa on keikkailla syksyllä Suomessa, joitakin keikkoja on jo julkistettu ja niitä tulee myös lisää. Tarkoituksena olisi mennä myös ulkomaille soittamaan, ja sen suhteen tiimimme tekeekin kovasti töitä, jotta homma mahdollistuisi.

Kiitos ajastasi! Ei muuta kuin hyvää jatkoa ja keikkoja!

Jaakko: Kiitos!

Block Buster Facebookissa

Haastatellut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua