Kohti Moonspellin syvintä olemusta – arviossa uusi levy ”Hermitage”

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 4.3.2021

Moonspell tuskin tarvitsee esittelyä, mutta sanotaan nyt kuitenkin, että kyseessä on Portugalin suurimpiin nimiin kuuluva metalliyhtye. ”Hermitage” on lähes 30-vuotiaan bändin kolmastoista pitkäsoitto, joka julkaistiin helmikuun 26. päivä Napalm Recordsin kautta. Moonspellin goottimetalli vaikuttaa uutukaisen myötä muutamaa edellistä levyä kotoisammalta tapaukselta.

”Hermitage” on tunnelmallinen, edellistä levyä yksinkertaisempi ja ennen kaikkea paluu perusasioiden ääreen. Mukana on muutama nopeampi menopala, mutta pääpaino on hitaahkolla tunnelmoinnilla, ja tästä allekirjoittanut tykkää. Parhaiten meikäläiselle maistuvat singlelohkaisu ”The Greater Good”, tunnelmalliset ”All or Nothing” ja ”Entitlement” sekä eeppisempi ”The Hermit Saints”. Myös instrumentaali ”Solitarian” sekä muusta levystä poikkeava ”Without Rule” kolahtavat kovasti. Tuotanto albumilla on muhkea mutta orgaaninen, ja se toimii juuri niin kuin tämän kaltaisen levyn kanssa kuuluukin. Tuotannosta vastaa nosteessa oleva Jaime Gomez Arellano.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Hermitage” on lopulta melko tyypillinen Moonspell-levy, ja tällä kertaa vain hyvässä mielessä. Bändi kuulostaa itseltään, jopa siinä määrin, että ”Hermitagea” voisi luonnehtia pienehköksi kotiinpaluuksi. Jotain on kuitenkin muuttunut, eikä allekirjoittanut aivan tiedä, mikä. Lätty on kuitenkin parempi kuin muutamat edelliset levyt ja lähempänä bändin syvintä olemusta.

8/10

Kappalelista:

1. The Greater Good
2. Common Prayers
3. All or Nothing
4. Hermitage
5. Entitlement
6. Solitarian
7. The Hermit Saints
8. Apophthegmata
9.. Without Rule
10 City Quitter (Outro)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Moonspeel Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy