Kohubändi Korrozia Metalla esiintyy Helsingin PRKL Clubilla sittenkin

Korrozia MetallaAiemmin natsisyytösten takia peruttu venäläisyhtye n esiintyminen Helsingin PRKL Clubilla toteutuu sittenkin ja yhtye esiintyminen tapahtuu tämän viikon lauantaina 6.6. Tosin yhtyeelle on laadittu tiukat ohjeet tapahtumapaikkana toimivalta PRKL Clubilta, jotta keikka voidaan järjestää. Poliittisesti sitoutumattomana mediana emme ota kantaa itse tapahtuman järjestämiseen millään tavalla, mutta jätämme saamamme tiedotteen tähän:

KORROZIA METALLA –YHTYEEN ESIINTYMINEN PRKL-KLUBILLA

on Helsingin keskustassa toimiva, poliittisesti sitoutumaton musiikkibaari – ”against all since 2009”, kuten sloganimme kuuluu.
PRKL Clubissa voi kuulla kaikenkarvaista (ja -karvatonta) musiikkia ysäriteknosta vanhan koulun speedmetallin, ääribläckin ja psychobillyn kautta räppiin. Meillä on siis omasta mielestämme melko kaikkiruokainen joskin valistunut (toisin sanoen joidenkuiden mielestä jopa kieroutunut) musiikkimaku. Kuka tahansa voi järjestää keikkoja vuokraamalla tilamme, mutta käytännössä klubilla on harvemmin kuultu valtavirtapoppia. Klubillamme vierailee ja työskentelee ravintolaikäisiä ihmisiä sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, tulotasoon tai etniseen taustaan katsomatta. Jos meitä jokin yhdistää, se on musta huumori ja rakkaus marginaalimusiikkiin. Poliittisiin ja uskonnollisiin ismeihin mielenkiintomme ei riitä.

Nyt kohun on synnyttänyt venäläisen, vuonna 1984 perustetun Korrozia Metalla (Коррозия Металла, ven. ”ruostunut metalli”) -yhtyeen 6.6.2015 kaavailtu esiintyminen, jonka johdosta ”antifasistinen verkosto” Varis on syyttänyt klubiamme ”natsistisen toiminnan tukemisesta. (http://varisverkosto.net/hevibaari-prkl-club-tukee-natsistista-toimintaa-ottamalla-keikalle-korrozia-metallan). Asiasta uutisoi sittemmin muun muassa Nalle Österman kirjoituksessaan Iltamakasiini-nettijulkaisussa.

Konsertin takana ei ole PRKL Club vaan metalli- ja punk -rintamalla laajemmaltikin toimiva keikkajärjestäjä, jota bändissä kiinnostaa sen alkuaikojen asema venäläisen crossover-thrashin pioneerina. Muistimme kyllä itsekin bändin eräänlaisena legendana, joka julkaisi muinaisessa Neuvostoliitossa äärimetallia olosuhteissa, joissa se ei taatusti ollut helppoa – rockmusiikin esittäminen oli nimittäin kiellettyä. Tuolloin bändin sanoitusten omalaatuinen slaavilaishuumori näyttäytyi muun muassa ”Vampire Tank”- ja ”Dead Rasputin” -tyyppisinä biisinniminä.

Se, mitä emme tienneet, oli, että 90-luvun lopulla, kun Korrozia Metalla oli jo vaipunut niin sanotun ”käppämetallin” unohdettujen suuruuksien joukkoon, yhtyeen pääjehu Sergey ”Pauk” Troitsky erotti loppubändin ja alkoi flirttailla äärinationalismin kanssa. (On tietenkin omituista, miten venäläisnationalisti voi ihannoida Hitleriä, mutta siihen ymmärryksemme ei enää tarvitse riittää. Voimme vain todeta, että se on valitettavaa.)

PRKL Club vastustaa kaikenlaista väkivaltaa. Ihan. Kaikenlaista. Väkivaltaa.
On myös tunnettua, että Suomen metalliskene on eräs rauhallisimmista ja joviaaleimmista alakulttuureista, joita maastamme löytyy – tämän voivat vahvistaa myös minkä tahansa poliisipiirin edustajat vertailemalla esimerkiksi Tuska-festivaalin ja Seinäjoen tangomarkkinoiden tai PRKL Clubin ja Helsingin muiden yökerhojen järjestyshäiriöitä. Heavyskenen katon alle ovat perinteisesti mahtuneet sulassa sovussa kaikenlaiset musiikkidiggarit niin oikealta, vasemmalta, ylhäältä, alhaalta kuin keskeltäkin — siitä yksinkertaisesta syystä, että musiikki on Se Juttu.

Me emme tue minkäänlaisia ismejä. Piste. Toisaalta emme myöskään kannata yksisilmäistä, kategorista sensuuria.
Tarkasteltuamme asiaa monelta kantilta ja neuvoteltuamme järjestävän tahon kanssa olemme tulleet siihen lopputulokseen, että aiomme pysyä puolueettomina sanan- ja taiteenvapauden kannattajina ja annamme Korrozia Metallan esiintyä seuraavin ehdoin:

– Korrozia Metalla soittaa VAIN ja AINOASTAAN 3-4 ensimmäisen levynsä biisejä, jotka eivät sisällä rasistisia tai väkivaltaan yllyttäviä sanoituksia
– Korrozia Metalla toimittaa meille ajoissa illan settilistan ja sitoutuu siihen, että biisit todellakin ovat tasan eivätkä melkein niitä, jotka on sovittu
– kaikki sopimukset solmitaan sekä yhtyeen edustajan että itse yhtyeen kanssa
– Varisverkosto ja muut antifasistit ovat tervetulleita tarkistamaan meiningin poliittisen korrektiuden (maksua vastaan), mikäli sitoutuvat pidättäytymään toimintakuvauksessaan mainituista ”fyysisistä yhteenotoista”

PRKL CLUB VASTUSTAA KAIKENLAISTA VÄKIVALTAA.

Toivotamme edelleen tervetulleeksi klubillemme kaikkien tyylisuuntien punkkarit, hevarit, hardcore-piikkitukat, blackmetalistit, psyko- ja rockabillyt, bikerit, gootit ja niin edelleen, ja päätämme tiedotteen anonyymin musiikkialan ammattilaisen lausuntoon, joka mielestämme summaa olennaisimman tapauksesta ”Korrozia Metalla”:

”Korrozia Metalla -yhtyettä voidaan ehkä nykyään pitää säälittävänä alkoholistiretkueena, mutta aikoinaan bändi oli uskomattoman suosittu ja räävitön (neuvosto)venäläisen crossover-thrashin pioneeri, joka roiski votkaa,
kähmi naisia ja heitteli lavalla kääpiöitä. Se ei kenties kerro erityisen korkeista taiteellisista ambitioista, mutta kiistaton tosiasia on, että Korrozia Metalla oli Venäjän ensimmäinen shock rock / extreme metal -bändi. 90-luvulla bändi vajosi suosion laskun myötä kellariluokan venueihin ja alkoi ilmeisesti syyttää mustaa miestä kaikesta, kun muut ideat loppuivat.

Korrozia Metallan kaltainen reliikki, joka ei varsinaisesti alun perin tullut tunnetuksi rasistisena yhtyeenä, kiinnostaa minua sen verran, että haluaisin kyllä kuulla ”Russian Vodkan” kerran livenä. Sillä en koe tukevani äärioikeistoa. Tavallaan bändin huonoa huumoria ja epäsovinnaisuutta voisi verrata edesmenneeseen amerikkalaiseen Anal Cunt -yhtyeeseen: kumpaakaan bändiä ei tarvitse ymmärtää tai hyväksyä, jos huumorintaju ei siihen taivu, mutta ainakaan niitä ei kannata ottaa tosissaan. Korrozia Metallan tuominen Suomeen keikalle on tuskin kenenkään bändiä aikoinaan fanittaneen mielestä kunnianosoitus rasismia kohtaan. Nämä ihmiset haluaisivat vain nähdä legendaarisen yhtyeen, joka neuvostoaikoina pani musiikillaan ja esiintymisellään haisemaan tavalla, jota ei oltu ennen nähty.”

PRKL Clubin puolesta Helsingissä 31.05.2015

P.s. Ja loppukevennykseksi Korrozia Metalla yhtyeen nokkahahmon Sergey ” Pauk” Troitskyn lausunto koskien Korrozia Metallan keikkaa..….. aika Benny Hilliä…

”Hello We are Korrozia Metalla.
We play thrash metal.

Everything what you see and hear in out music is just parody [or sarcasm this word doesnt have translation .. i mean direct/exact one ] and hellish fun.
All lyrics/texts that we sing about is just shocking stories from reality and unreality!
we dont promote/propaganda violence or any actions to anyone.

We just making funny/entertaining music that makes life happier. Korrozia metalla is imperial fun of party that send people to darkness of hell!”

Kommentoi julkaisua