Koitos – Promo 2014

Koitos - Promo 2014Äetsässä vuonna 2010 perustettu ja nimenvaihdoksen läpikäynyt jatkaa Mokoman ja Stam1nan kaltaisten suomenkielisten metallibändien jalanjälkiä tällä kolmen biisin julkaisullaan. Esikuviensa tapaan yhtyeen musiikissa melodisuus ja aggressiivisuus vuorottelevat keskenään.

Kappalemateriaali Koitoksella on suhteellisen mukavassa kuosissa ja sävelkulkuihin on saatu hiukan omaa ilmettä mukaan, eikä esimerkiksi sointukuluissa aina seurata niitä tyypillisimpiä reittejä. Sama koskee kappalerakenteita, joita on selkeästi harkittu ja viilailtu pitkään. Erityisenä valttikorttina ovat riffit, joiden kimuranttisuuden ansioista biiseissä riittää pureksittavaa useamman kuuntelun ajaksi. ”Vain muutaman dollarin tähden” tuo esiin yhtyeen tajua hittikertosäkeiden päälle, kun taas ”Puolet minusta” on hieman rankempi kappale osoittaen yhtyeen vainun hyvien riffien päälle.

Mitään suurempia valituksen aiheita ei ”Promo 2014” tarjoa, sillä Koitoksella on paketti kaikin puolin melko hyvin kasassa, vaikka yhtye on melko nuori vielä tässä vaiheessa. Jatkossa yhtyeen kannattaa kuitenkin ehkä vielä rohkeammin korostaa ääripäitä esimerkiksi tekemällä kertosäkeistä vielä melodisempia ja toisaalta mättöosuuksista äkäisempiä. Mikäli yhtye pelaa jatkossa korttinsa oikein ja saa vielä hieman lisää omaperäisyyttä mukaan ulosantiinsa, on bändi erittäin kehityskelpoinen.

7½/10

Kappalelista:
1. Vain muutaman dollarin tähden
2. Puolet minusta
3. Sidottu

Kirjoittanut: Taavi Lindfors

Kommentoi julkaisua