Kokeellista crossöveriä – arviossa Lost Societyn ”No Absolution”

Kirjoittanut Elina Saarikoski - 24.2.2020

Lost Societyn neljättä ”No Absolution” -albumia saatiin odottaa ”Braindeadin” jälkeen neljä vuotta.

Vihjeitä tulevasta tiputeltiin pitkin vuotta 2019. Singlejulkaisuilla ”No Absolution”, ”Deliver Me” ja ”Into Eternity” haluttiin selvästi alleviivata sitä, että hardcore punkin energisyydestä ja thrash metalin kitarariffien pieksemisestä ollaan menossa kohti melodisempaa metalcorea ja monisyisempää death metalia.

Vokalisti ja pääkitaristi Samy Elbannan mukaan tuottajan, Santa Cruzin entisen jäsenen Joonas Parkkosen annettiin sävellyksen lisäksi osallistua ainoana ulkopuolisena lyriikoiden kirjoittamiseen. Parkkosen hard rock -tausta kuuluu ja näkyy lyriikoiden lisäksi myös Lost Societyn uudella albumilla, joka on selvästi tehty miellyttämään metallikansaa laajempaa kuuntelijakuntaa.

Albumi alkaa vahvasti mutta taantuu puolivälissä melodioiltaan tasapaksuksi metalcore-kokeiluksi. Idea yhteistyöprojektista, ”Into Eternity” -kappaleesta, lähti Elbannan mukaan levyn tuottajalta. Kannattiko? Ei. Sinfonisen sello-rockin ja thrash metalin yhdistäminen balladiksi oli varmasti hyvä ajatus paperilla, mutta toteutus jää mitäänsanomattomaksi. Apocalyptican kanssa yhteistyö on liian turvallinen ja ennalta arvattava. Miksi omilla ansioillaan menestynyt Lost Society turvautui kaikissa kansanjuhlissa koulutettuun jousisoitinryhmään? Ikuisuuteen tuudittavan tuutulaulun, tulevan radiorallatuksen jälkeen albumi jatkuu vielä muutaman kappaleen ajan maltillisena mutta palaa onneksi siihen, mitä Lost Society osaa parhaiten, eli energiseen ja aggressiiviseen thrash metaliin.

Kaiken kaikkiaan levy on taidokasta crossover-metallia ja onnistuu luovimaan hardcore punkin sekä speed ja thrash metalin välillä, mutta kaupallisen metalcoren kokeilu ei vakuuta vanhaa fania. Kaiken kaikkiaan albumi on kuitenkin onnistunut kansainvälinen vientituote, ja pojista  on kasvanut maltillisia markkinamiehiä.

8/10

Kappalelista:

 1. No Absolution
 2. Mark Upon Your Skin
 3. My Prophecy
 4. Deliver Me
 5. Into Eternity feat Apocalyptica
 6. Artificial
 7. Nonbeliever
 8. Blood On Your Hands
 9. Worthless
 10. Pray For Death
 11. Outbreak (No Rest For The Sickest)

Luetuimmat

Uusimmat