(c) Timo Honkanen

Kokeneista metallikentän tekijöistä koostuva Counting Hours julkaisi tunnelmallisen ensisinglensä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 1.9.2020
(c) Timo Honkanen

Kotimainen tunnelmallisen metallin nimeen vannova Counting Hours on julkaissut ensimmäisen singlen ”Our Triumph” 23. lokakuuta ilmestyvältä albumiltaan ”The Will”. Albumin julkaisusta vastaa espanjalainen The Vinyl Division.

Counting Hourissa vaikuttaa useita metallikentän tuttuja hahmoja yhtyeistä, kuten Shape Of Despairista, The Chantista, Rapturesta ja Impaled Nazarenesta. Bändin perustaneen kaksikon, Jarno Salomaan (kitara) ja Ilpo Paaselan (laulu), mukaan yhtyeen tavoitteena on ollut saada vangittua musiikkiinsa 90-luvun haavoittuvaista tunnelmaa varhaisen Paradise Lostin, Katatonian ja October Tiden hengessä.

Laulaja Ilpo Paasela kuvailee ensimmäistä singleä ”Our Triumph” synkäksi rakkaustarinaksi:

”’Our Triumph’ kertoo kahdesta ihmisestä, jotka hylkäävät yhteiskunnan ja sen normit. Taustalla on varmasti henkistä sairautta, mutta samaan aikaan henkilöt tiedostavat, mitä on tehtävä. Molemmat rappeutuvat fyysisesti, mutta heillä ei ole halua estää sitä. Lopulta toinen kuolee, ja he katoavat yhdessä. Tavallaan kyseessä on synkkä rakkaustarina. Kappaleen ei ole tarkoitus olla mikään statementti, se vaan on mitä on.”

Counting Hoursilta on aiemmin ilmestynyt yhtyeen nimeä kantava loppuunmyyty demo, josta The Vinyl Division on julkaissut uusintapainoksen. Yhteistyö jatkuu tulevalla albumilla, joka on syntynyt Jussi Hämäläisen (Hanging Garden, The Chant, Mercury Circle) valvovan korvaparin alla. Albumin masteroinnista vastaa Jaime Gomez Arellano (Ghost, Paradise Lost).

Luetuimmat

Uusimmat