Koko albumi saa joutaa ikijäähän – arvostelussa Persekutor-yhtyeen debyytti ”Permanent Winter”

Jos levyn kannessa lukee , sen täytyy olla jollain tapaan hyvää. Ainakin tästä voi ensimmäisenä päätellä. Tarkemmin tutkailtua albumia huomaa, että tittelissä lukee ”Permanent Winter” ja takakansi paistattaa talviaiheisia ylistäviä kappaleita. Mitä ihmettä tämä kaikki oikein on? Haastaako Persekutor Immortalin kaksintaisteluun?

Tarkalleen Persekutor on kotoisin Romaniasta (soittajien mukaan Transilvaniasta), joka edustaa romanialaista jäämetallia. Eli toisin sanottuna heavy metallia, joka ottaa vaikutteita Venomilta, Celtic Frostilta ja Bathorylta. Näillä tiedoilla kaikki vielä kuulostaa lupaavalta, joten ”Permanent Winter”-debyytin pariin on hyvä kääntää katseet ja korvat kohti jäänkylmiä ja lumisia sulosointuja.

No, jäätävä fiilis tulee kirjaimellisesti vastaan, kun levyn pistää soimaan. ”Babylon of the Snows”-kappaleen laahaava soitto ei herätä kummoisia ajatuksia, mutta eipä tilanne parane, kun seuraavat raidat eivät tee poikkeusta. Samaa itsestään toistavaa, ja puuduttavaa soittoa jatkuu ja jatkuu puolet levyn ajasta. Hermot tässä kuuntelussa menee!

Puolen välin jälkeen tilannetta helpottavat albumin ainoat parhaimmat ja nopeatempoisimmat raidat ”Ice Wars” ja ”Permanent Winter”. Hetkittäinen ilo haihtuu nopeasti, kun olemattomat ”Frostquake” ja ”Black Death Punk Skins” päättävät albumin. Hirvittävän kuuntelukoetuksen jälkeen levyn voi haudata syvälle maan alle.

”Permanent Winter” on mauton julkaisu, missä ärjytään lumesta ja jäästä. Kappaleet ovat enimmäkseen sieluttomia ja geneerisiä teoksia. Jälkeenpäin voi vain olettaa, että Persekutorin ensimmäinen julkaisu on ihan perseestä. Jättäkää levy suosiolla väliin.

4/10

Kappalelista:

1. Babylon of the Snows
2. Can You Feel the Frost of Dawn?
3. Winter’s Meat
4. Chained to the Tundra
5. Arctic Cross
6. Ice Wars
7. Permanent Winter
8. Frostquake
9. Black Death Punk Skins

Persekutor Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua