Kolmas kerta toden sanoo – King Companylle uusi laulaja

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.11.2018

Kokeneiden tekijämiesten Antti Wirmanin sekä Mirka ”Leka” Rantasen luotsaama King Company käynyt läpi laulajan vaihdoksen. Yhtyeessä aiemmin laulanut Leonard F. Guillan on päättänyt lopettaa, ja hänen tilalleen yhtyeen uudeksi laulajaksi on valittu Ilkka Keskitalo. King Company -yhtye kirjoittaa aiheesta seuraavaa:

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

”Tämä tiedote tulee kaikille varmasti yllätyksenä, ja niin pahalta kuin se meistä tuntuukin, meidän täytyy valitettavasti ilmoittaa, että Leonard F. Guillan ei jatka enää King Companyssä.

Tämä on koko muun yhtyeen yhteinen päätös. Syynä on se, että vaikka Leonard onkin yksi hienoimmista ihmisistä, jonka olemme tavanneet, hän kuitenkin asuu Italiassa ja me Suomessa. Logistiset ongelmat välimatkan takia ovat melkoisen haastavat, ja yhteisten harjoitusten järjestäminen on hankalaa ja kaiken lisäksi kallistakin.

Saimme Leonardilta korvaamatonta apua viime syksynä, kun meidän piti löytää nopeasti tuuraaja Pasille Espanjan-kiertueelle. Kun Pasi sitten ilmoitti, ettei hän pysty jatkamaan yhtyeessä, tuntui luonnolliselta jatkaa Leonardin kanssa, sillä hän osasi jo biisit ja oli muutenkin aivan mahtava persoona. Emme ajatelleet sitä, kuinka paljon hän loppujen lopuksi joutuu tänne lentämään. Bändiä voi pyörittää tietokoneiden välityksellä ympäri maailmaakin, mutta se ei kuitenkaan korvaa aitoa treenikämppäpuuhastelua. Siinä bändi lopulta hitsautuu parhaiten yhteen. Siksi on helpompaa, että kaikki jäsenet ovat lähietäisyydellä.

Haluamme kiittää Leonardia koko sydämemme pohjasta tästä vuoden kestäneestä matkasta King Companyn mukana. Hän todellakin antoi 110 prosenttia itsestään bändille, ja hänen vilpitön energiansa tarttui meihin muihinkin. Me uskomme, että hän löytää vielä oman bändinsä tulevaisuudessa ja joku saa hänestä aivan uskomattoman laulajan ja keulakuvan. Samalla toivotamme hänelle kaikkea hyvää elämässä! Suuri kiitos, Leonard F. Guillan!

King Companyn uusi laulaja on mies Suomen Lapista nimeltään Ilkka Keskitalo.

Kävimme yhtyeen kanssa läpi muutamia vaihtoehtoja, ja lopulta Ilkan nimi nousi esiin, kun yksi kaverimme kertoi tästä rouheaäänisestä herrasta. Kuuntelimme vähän ääninäytteitä ja otimme Ilkkaan yhteyttä, ja yhteiset sävelet löytyivätkin aika pian, kun pidimme koelaulusession. Toivottakaa siis ’Ile’ tervetulleeksi yhtyeeseen!”

Ilkka Keskitalo kommentoi asiaa seuraavasti:

”Tilaisuus liittyä King Companyn laulajaksi tuli täytenä yllätyksenä! Mirka ja kumppanit olivat Leonardon poisjäännin jälkeen etsineet nopealla aikataululla tietyn soundista laulajaa riveihinsä, ja he päätyivät kiertoteitse kuuntelemaan bändini Lost Kingdomin juuri julkaistua debyyttisinkkua ‘Desire to Rewind’.

Tiesin toki Mirkan ammattimuusikkona jo entuudestaan. Olen aina pitänyt hänen musiikistaan ja soitostaan, mutta pakko oli kuitenkin aluksi varmistella saamaani ensimmäiseen viestiin: ’tulikohan tämä nyt ihan oikeaan osoitteeseen..?’ Asia selvisi nopeasti puhelinsoitolla ja sen jälkeen vierailulla Helsingissä.

King Companyn kaksi julkaistua albumia ovat juuri sitä musiikkia jota itsekin diggaan, joten laulajan pestiin suostumista ei tarvinnut kauan miettiä. Olen pitkän linjan muusikko ja soittanut rumpuja ja laulanut useammassa kokoonpanossa useiden hienojen muusikoiden kanssa. Odotan todella suurella innolla keikkailua King Companyn kanssa. Ja tietysti jossain vaiheessa myös uuden materiaalin työstämistä.”

Ilkan ääntä voi kuunnella tästä:

King Companyn uusi kokoonpano on:
Ilkka Keskitalo – laulu
Antti ”Eversti” Wirman – kitara
Jari Pailamo – koskettimet
Time Schleifer – basso
Mirka ”Leka” Rantanen – rummut

www.kingcompanyband.com
www.facebook.com/kingcompanyofficial
www.instagram.com/kingcompanyband

Luetuimmat

Uusimmat