Kolmas Tuska-Torstai tarjoili täpötäydelle Bar Looselle heavy metalia, death metalia sekä modernia progea

Kirjoittanut Sami Eraluoto - 9.4.2019

Bar Loosen pimeään luolaan kerääntyi toista kertaa peräkkäin reippaasti yli satahenkinen metalliyleisö. Kolmannen Tuska-Torstain avasi turkulainen While Death Smiles, jonka melodinen heavy rock toi hymyn huulille: nuoret kukkopojat, just näin!

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Toisena lavalle nousevan Celesti Alliancen meno oli kirjaimellisesti raskasta, sillä nämä jässikät ovat kuin suoraan punttisalin kyykkypaikalta lavalle tempaistuja. Ja rouheat raamit ne tässä skenessä olla pitääkin, sillä yhtyeen musiikki soi kovaa ja korkealta, ja erityisesti laulajan ”dickinsoniaaninen” ylärekisteri saa kellarin resonoimaan. Tässä karkkia klassisen brittiheavyn ystäville.

Helsinkiläinen Fortified oli itselle uusi tuttavuus. Menikin hetki pohtiessa, minkä labelin tämän musan kohdalle uskaltaisi laittaa. Ehkäpä liikutaan jossain alternative metalin ja death’n rollin välimaastossa. Ja siis v*tut labeleista, sillä bändin musahan toimi ihan kybällä!

Neljäntenä tarjoiltiin kokeellista death metalia Jyväskylästä: Status Abnormis. Dödistä juu, mutta yhtye välttää kuitenkin kaikki perinteiset genre-lokerot, sillä industrial ja ajoittainen horror-kuvasto lyövät kättä päälle saatanallisen paahdon kanssa. Status Abnormiksen mättö nousi illan esityksistä omaksi suosikikseni, ja suuresti toivoisinkin, että tämä jo kymmenvuotias helvetinkone löytäisi pian sen kuuluisan ison yleisön.

Illan toiseksi viimeinen esiintyjä oli nuori ja energinen Pulse. Soitto oli mutkatonta ja tarjosi parikymmenminuuttisen verran modernia progea, joskin venue taisi olla tällä kertaa skidisti väärä. Kuulisin Pulsen enemminkin Sidewaysin kuin Tuska-festivaalien lavalla.

Keikkaillan päätti jäätävän kova mikkeliläisyhtye Balance Breach. Tässä oli sellaista menoa ja meininkiä, että nyt moshataan Tuskan lavalle asti! Dynaaminen paketti, soitto ns. jiirissä ja syke kevyet 200 bpm.

Juuri tällä napakalla sykkeellä jatkoon menivät Balance Breach sekä Fortified, onnea semifinalisteille! Neljännessä, 11. huhtikuuta miteltävässä illassa kisaavat Boot, Event Relentless, Everlore, Lateral Mist, Tomb Of Finland ja Wake Up Frankie!

Raportti: Joni Bitter
Kuvat: Sami Eräluoto

Luetuimmat

Uusimmat