Komea ulkokuori mutta sisältö hieman takertelee – arviossa Anger Cellin ”Shadowrecruit”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 11.4.2022

Kiukkuisen nimen omaava kotimainen Anger Cell julkaisi alkuvuodesta uuden EP:n. Yhtye julkaisi edellisen, ”Bravery In Chaos” -EP:n viisi vuotta sitten, ja sillä kuultiin ensimmäistä kertaa Anger Cellin nykyistä vokalistia, Maija Saarta. Tuorein lyhytsoitto ”Shadowrecruit” jatkaa yhtyeelle tutulla linjalla eli nopeatempoisella ja raskaalla otteella.

Anger Cellin ulosanti rakentuu Pesosen mielipuolisesti takovaan rumputyöskentelyyn, kitaristien terävien riffien ja Saaren äkäisen laulutyylin ympärille. EP:n aloittava ”System Failure” onkin siitä malliesimerkki, eikä ”Hunter’s Moon” eroa radikaalisti edeltäjästään, vaikka se raottaakin hieman enemmän Saaren pehmeämpää äänenkäyttöä. Vastaavasti ”Hidden”-kappaleella kuulija yllätetään ilmavammalla ja kevyemmällä äänimaisemalla, jota koristavat korkealle kapuavat kitarasoolot ja vokalistin melankolisempi tulkinta. Kolmannen raidan jälkeen soitto jatkuu reippaana kuten EP:n alkupuolellakin. Tosin lyhytsoiton päättävä nimikkokappale tekee hienoista eroa muihin kappaleisiin groovaavalla ja melankolisella äänimaisemallaan.

Viisi kappaletta sisältävä ”Shadowrecruit” on tiivis kokonaisuus, joka pitäytyy tukevasti melodisen death metalin ja thrashin välimaastossa. Vaikka lyhytsoitto ei ole kestoltaan kuin 25 minuuttia, on se yllättävän työläs kuunnella. Kappaleisiin on ahdettu paikoin niin paljon yksityiskohtia, että kuuntelija turtuu vaikka laittaisi vastaan. Se on sääli, sillä nyt Anger Cellin aggressiivisuus ja ideat eivät pääse täysin oikeuksiinsa.

https://www.facebook.com/angercell

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen