Konkarien kasarihevi toimii – arviossa Coronaryn ”Sinbad”

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 13.3.2021

Perusteitakin klassisempaa ja rehellistä heviä tarjoillaan Tampereen suunnalta, kun Coronary julkaisi ensimmäisen albuminsa Cruz del Sur Musicin kautta 19.2. ”Sinbad” nimeä kantava lätty on konkarimuusikoiden aikaansaannos. Yhtyeen perustivat vuonna 2017 Prestigestä tuttu kitaristi Aku Kytölä ja rumpali Pate Vuorio. Mukaan saatiin basson varteen Korpiklaanin Jarkko Aaltonen ja toiseen kitaraan Jukka Holm ja mikin varteen mainiolla raspilla laulava Olli Kärki. Bändi on huomattu jo maailmalla, sillä muutaman vuoden takainen demo on ehditty julkaista virallisesti split-levyllä kanadalaisen Travelerin kanssa.

Vanhan koulukunnan konkarit tietävät mitä tekevät. Coronaryn perushevi kuulostaa Acceptin ja kasarikauden Judas Priestin risteytykseltä. Tässä ajassa ja paikassa homma tuntuu todella raikkaalta; yhtyeen heavy on tarttuvaa ja hauskaa. Tuhma ”Sinbad” viekoittelee heti alkuunsa viattoman kuulijan jonnekin Trans Amin takapenkeille. ”Firewings” on kuin kasarin aggressiivisinta Acceptia. ”The Hammer” on levyn raskainta antia ja nimensä mukaisesti hakkaa kanveesiin. ”Bullet Train” on hyvin katu-uskottava biisi lihallisista iloista ja ”I Can Feel This Lovessa” taas hempeillään jo oikein kunnolla. ”Reflector”,Burnout” ja ”Fight St. 666” tuntuvat muuhun materiaalin verrattuna aavistuksen täytemateriaalilta, mutta syynä lienee pikemminkin levyn alkupään todella vahva meininki. ”Mestengo” nostaa meininkiä loppulevyn ajaksi ja päätösraita ”Wonders of the World” on tyypillinen ja mainio levyn lopetus.

Kaiken kaikkiaan Coronary on osoittanut olevansa debyytillään parasta A-luokkaa. ”Sinbad” olisi yhtä hyvin voitu julkaista 1980-luvulla. Mainio lätty tuo riemun takaisin heviin, sillä jonnekin se on aikojen saatossa kadonnut. Yhtye ei kaihda tarttuvia kertsejä, eikä olisi mitenkään mahdoton ajatus, että jonkinlaista listasijoitustakin hätyyteltäisiin, jos takana olisi suurempi levy-yhtiö.

8½/10

Kappalelista:

1. Sinbad
2. Firewings
3. The Hammer
4. Bullet Train
5. I Can Feel This Love
6. Reflector
7. Burnout
8. Fight St. 666
9. Mestengo
10. Wonders of the World

Coronary Facebookissa

Luetuimmat

Uusimmat